vestnik

Slike in literatura v prostorih ZKD Lendava

Jože Gabor, 17. 6. 2022
Tomaž Galič
Razstava ZKD Lendava.
Aktualno

V prostorih Zveze kulturnih društev Lendava so odrli razstavo likovnih del, ki so nastala na likovnih delavnicah. Po odprtju razstave je sledil še literarni večer, na katerem so avtorji brali svoje pesmi in odlomke iz proznih del.

Likovne delavnice so organizirali v prostorih ZKD Lendava, katera povezuje društva in kulturne ustvarjalce iz sedmih občin. Potekale so pod mentorstvom profesorja likovnega pouka Duška Abramušića, tokrat pa so se izobraževali o akril tehniki na platnu.

zkd-lendava, lendava, razstava, likovne-delavnice
Tomaž Galič
Razstava ZKD Lendava.

Med nastalimi likovnimi deli so jih za razstavo izbrali 21, avtorji pa so: Matilda Karba, Karin Abramušić, Zorica Vinko Šimonić, Dragica Zag, Vera Kozak, Magdalena Piberčnik in Ignac Koren.
Literarni večer so naslovili Pomlad nam polni baterije in poživlja kri. S svojimi deli so se predstavili: Zlatka Frajzman – Pupa, Lidija Alt, Ivanka Bratkovič, Biserka Sijarič, Olga Paušič, Judit Zagorec Csuka, Janja Magdič, Slavica Zver, Ivanka Tompa in Franc Koren. Literati so svoja dela brali sami, nekatera pa je prebrala recitatorka Jerica Trojak.
Dogodek je povezovala predsednica ZKD Lendava Elvira Vaupotič Göncz, likovni del je predstavil mentor likovnih delavnic Duško Abramušić, literarni del pa ga. Olga Paušič. Večer je z glasbo popestrila Mala vokalna skupina Lirika.
zkd-lendava razstava lendava likovne-delavnice