vestnik

Slovence, ki so se vrnili iz karantene na Tirolskem, namestili v lendavski občini

Vestnik, STA, 29. 3. 2020
Nataša Juhnov
Slovence, ki so se vrnili iz karantene na Tirolskem, so namestili v Dolgi vasi.
Aktualno

Iz Tirolske se je včeraj pozno popoldan v Slovenijo odpravila skupina slovenskih državljanov, ki so bili tam zaradi izbruha novega korovirusa v 14-dnevni karanteni. Njihovo vrnitev v domovino je organiziralo slovensko veleposlaništvo na Dunaju.

Kot poroča veleposlaništvo, so se skupini slovenskih državljanov pridružili tudi hrvaški državljani, ki se prav tako vračajo iz Tirolske. Slovensko veleposlaništvo je vrnitev 27 slovenskih in 13 hrvaških državljanov organiziralo v sodelovanju s pristojnimi avstrijskimi organi in hrvaškim veleposlaništvom na Dunaju.

dolga-vas, gostilna-olimpija, namestitev
Nataša Juhnov
Slovence, ki so se vrnili iz karantene na Tirolskem, so namestili v Dolgi vasi.

Slovence so okrog polnoči namestili v Dolgi vasi, v gostilni s prenočišči Olimpija, je poročala TV Slovenija. Večinoma gre za delavce, ki so bili na začasnem delu v Avstriji. Ti so se popoldne odpravili proti mejnemu prehodu Šentilj, kjer so prestopili v slovenski avtobus in se napotili v Zdravstveni dom Murska Sobota, kjer jih bodo v ambulanti covid-19 testirali, nato pa jih prepeljali v Dolgo vas. Tam je po poročanju nacionalke vse pripravljeno, aktivirani pa so bili tudi predstavniki civilne zaščite. 

slovenija avstrija koronavirus