vestnik

Slovenci po rednem delu remizirali

Tomo Köleš, 10. 9. 2018
Aleš Cipot
Slovenija in Hrvaška sta se v Vidoncih po rednem delu razšli z remijem 2: 2. Fotografija Aleš Cipot
Aktualno

Na meddržavni pripravljalni tekmi v malem nogometu je po izvajanju kazenskih strelov v Vidoncih slavila Hrvaška. Strelca za Slovenijo sta Skuhala in Grašič. 

V torek zvečer je bilo na igrišču z umetno travo v Športnem centru Vidonci pred blizu 200 gledalci odigrano meddržavno pripravljalno srečanje reprezentanc Slovenije in Hrvaške v malem nogometu. Tekma je obema izbranima vrstama služila kot priprava za svetovno prvenstvo v malem nogometu, ki bo od 23. do 30. septembra na Portugalskem. Povratno srečanje bo v torek, 11. septembra, na Hrvaškem.
V Vidoncih se je po rednem delu tekma končala neodločeno 2: 2, v izvajanju kazenskih strelov pa je slavila Hrvaška z 2: 0. Obe ekipi in strokovni vodstvi sta se dogovorili, da se bo srečanje igralo trikrat po 20 minut. Prvo tretjino je dobila Slovenija z 1: 0 z golom Maria Skuhale v 10. minuti, ko je z močnim strelom pospravil odbitek v mrežo. Slovence je le dve minuti kasneje rešil prečnik. V drugi tretjini zadetkov ni bilo, zato pa so padli kar trije v zadnji tretjini. Za Hrvaško je izid najprej izenačil Marko Pavlović v 48. minuti po izvedbi prostega strela, a so Slovenci le dve minuti kasneje znova prišli v vodstvo, ko je za 2: 1 iz bližine zadel Rok Grašič. Ob tem zadetku so hrvaški reprezentantje glasno protestirali, ker naj bi Slovenci že pred strelom naredili prekršek.
Do konca tekme so Hrvati izvajali velik pritisk. V 56. minuti so zadeli vratnico, dve minuti pred zaključkom pa vendarle izenačili na 2: 2, ko je levi spodnji kot zadel Mario Skorin. Tako so bili za določitev zmagovalca potrebni kazenski streli, ki naj bi jih izvedli po trije igralci na vsaki strani. A Slovenci so zapravili že prva dva poizkusa, Hrvati pa so dosegli gol v svojem prvem in tretjem poizkusu in tako odnesli zmago.
V reprezentanci Slovenije je bilo pet Pomurcev: poleg Maria Skuhale so zaigrali še Niki Slana (oba Vipoll Stara Nova vas), Neven Grah (KMN Pečarovci) in Štefan Horvat (ŠD Borejci), medtem ko Erik Škodnik (Mister Baby Gederovci) zaradi poškodbe ni nastopil. Sodila sta Aleš Müller in Andrej Tratnjek iz Murske Sobote.
mali nogomet