vestnik

Maloobmejna prehoda Hodoš in Čepinci na meji z Madžarsko bodo dodatno odprli

STA, 31. 3. 2020
Vestnik.si
Mejni prehod Čepinci - Verica.
Aktualno

Slovenski zunanji minister Anže Logar se je danes z madžarskim kolegom Petrom Szijjartom dogovoril, da bosta Slovenija in Madžarska odprli dodatna maloobmejna mejna prehoda. Gre za prehoda Hodoš-Bajansenye in Čepinci-Verica (Ketvölgy), so sporočili z zunanjega ministrstva.

Kot so še navedli na MZZ, sta se ministra v telefonskem pogovoru dogovorila, da se odzoveta na pobude obeh narodnih skupnosti za lažje prehajanje meje prebivalcem obmejnega pasu. Tako bosta državi odprli še prehoda Hodoš-Bajansenye in Čepinci-Verica (Ketvölgy). Predvsem slednji je izrednega pomena za Slovence v Porabju, saj so bile po uvedbi začasnega mejnega nadzora Madžarske vse cestne povezave Porabja z matično domovino zaprte. 

čepinci, meja-z-madžarsko
Vestnik.si
Mejni prehod Čepinci - Verica.

O podrobnostih glede režima prehajanja meje na teh dveh prehodih se bosta državi dogovorili v najkrajšem možnem času, so sporočili z ministrstva.

mejni-prehod, madžarska, budinci, hodoš
Damjana Nemeš
Mejni prehod Hodoš.

Madžarska je 17. marca zaradi pandemije novega koronavirusa zaprla meje za potniški promet. Izjema so dnevni migranti z obmejnih območij in madžarski državljani, ki se vračajo v domovino. 

slovenija madžarska minister meja koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi