vestnik

SMC v Murski Soboti brez županskega kandidata; v Puconcih bo kandidiral Ritlop  

Timotej Milanov, 16. 10. 2018
Timotej Milanov
V SMC so predstavili kandidate za soboške občinske svetnike.
Aktualno

V Stranki modernega centra so predstavili listo kandidatov za člane soboškega mestnega sveta  

Po besedah mestnega svetnika Marjana Gujta je lista sestavljena iz ljudi različnih profilov, nekateri med njimi že imajo izkušnje v politiki, drugi vanjo komaj vstopajo: »Priložnost smo dali mladim ljudem, ki želijo delati za lokalno skupnost.« Mitja Slavinec, prav tako mestni svetnik SMC, pravi, da so pri sestavljanju liste izhajali iz trenutne sestave strankine svetniške skupine v mestnem svetu. »Tudi tam nas je polovica že imela tovrstne izkušnje, polovica članov pa je bila nova. Ugotovili smo, da lahko v taki sestavi veliko pripomoremo k reševanju zadev v mestni občini.« Slavinec je prepričan, da je lista kandidatov pokazatelj ugleda SMC v mestni občini. Tudi soboški podžupan iz vrst SMC Boštjan Berlak meni, da so občani v preteklih letih prepoznali delovanje SMC v mestnem svetu in mestni občini. Pri tem med projekte, ki so bili po njegovem mnenju posledica prizadevanj SMC in vodstva občine, prišteva enkratno denarno pomoč osnovnošolcem, gradnjo južne obvoznice in postavitev reflektorjev na stadionu v Fazaneriji. Berlak se je v preteklih mesecih v javnosti omenjal kot možen kandidat stranke za župana mestne občine, a so se v SMC odločili, da na letošnjih volitvah ne bodo nastopili s svojim kandidatom, prav tako ne bodo dali podpore nobenemu od drugih kandidatov.
Kot smo že poročali, bo na volitvah polega aktualnega župana Aleksandra Jevška za župana kandidiral tudi Bojan Petrijan kot kandidat SDS.

Ritlop za župana Puconec

Predsednik krajevne skupnosti Brezovci in puconski občinski svetnik Branko Ritlop je sporočil, da bo kandidat SD za župana občine Puconci. Po lastnih besedah se bo zavzemal za podporo malim in srednje velikim podjetjem v občini. »Premalo izkoriščeno je tudi področje turizma, spodbujati moramo tudi mlade kmete za lastno pridelavo in za oskrbo naših javnih zavodov. Nadaljevati moramo tudi z razvojem infrastrukture.« Pri tem misli v prvi vrsti na obnovo ceste z gradnjo pločnikov v Gorici, Brezovcih in Lemerju. Ritlop se zavzema še za izvedbo čim več projektov, za katere je možno dobiti nepovratna sredstva na ravni države ali Evropske unije, saj meni, da v tem pogledu puconska občina zaostaja za ostalimi pomurskimi občinami.
Aktualni puconski župan Ludvik Novak se bo prav tako potegoval za še en mandat.

Timotej Milanov
Mitja Slavinec, Marjan Gujt, Staša Horvat in Boštjan Berlak. 
Branko Ritlop puconci smc Marjan Gujt lokalnevolitve2018