vestnik

Smrt otroka: "To je tragedija, ob kateri ostaneš brez besed"

A. B., A. G., V. T., 6. 4. 2018
Adriana Gašpar
Včeraj se je kot blisk razširila vest po Pomurju, da je v Sodišincih umrl otrok.
Aktualno

V Sodišincih je v bližini doma na domačem igrišču umrl mladoletnik, na katerega je padel nogometni gol. Tuja krivda je izključena, na tišinski osnovni šoli pa že visi črna zastava. 

Včeraj se je kot blisk razširila vest po Pomurju, da je v Sodišincih umrl otrok. O dogodku tako poročajo pomurski policisti: "Ob 16.47 uri je bil Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota obveščen, da je v naselju v občini Tišina kovinski nogometni gol padel na otroka in ga poškodoval. Policisti so na kraju ugotovili, da so se trije otroci z žogo igrali na zelenici za hišo. Med igro se je otrok z rokama prijel za prečnik gola, ki se je prevrnil in padel na otroka. Otrok je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl."



Policisti več podrobnosti niso razkrili, sta pa včeraj bila na prizoriščudežurna preiskovalna sodnica in državni okrožni tožilec, ki sta ugotovila, da je tuja krivda povsem izključena.
"Zgodilo se je skoraj na domačem dvorišču, v bližini domače hiše. Fantje so se kot običajno na sončen dan zbrali in igrali nogomet, potem pa se je zgodilo. To je tragedija, ob kateri ostaneš brez besed. Še vedno se ves tresem, pretreseni smo vsi," pa nam je zaupal eden od učiteljev na tišinski osnovni šoli, ki je pokojnega otroka poznal.
Skupaj z ravnateljem sta na Osnovno šolo Tišina že izobesila žalno zastavo: 12-letnik je hodil v sedmi razred osnovne šole. Kljub temu, da so mu na pomoč nemudoma priskočili tako starši kot reševalci, mu žal niso mogli pomagati. "To so hude travme, ki bodo vsem ostale v spominu," je še poudaril učitelj.Že danes se bo vodstvo šole poklonilo fantu v spomin, potem pa se bodo udeležili tudi vseh žalnih slovesnosti.

Nataša Juhnov
Na osnovni šoli Tišina je izobešena črna zastava. 
tišina smrt mladoletnika