vestnik

Snežilo bo do nižin. Koliko centimetrov snega si lahko obetamo na vzhodu države?

Vestnik.si, 8. 12. 2021
Rok Šavel
Državo bodo zvečer in ponoči zajele padavine, snežilo naj bi tudi po nižinah.
Aktualno

Vremenoslovci napovedujejo, da nas bodo popoldne zajele padavine, v noči na četrtek se obeta tudi sneženje do nižin.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) so napovedali, da se bo dopoldan od zahoda postopno pooblačilo, popoldne se bodo manjše padavine sprva pojavile v zahodni Slovenije, zvečer pa se bodo krepile in se ponoči razširile na vso državo. "Na Primorskem bo deževalo, drugod večinoma snežilo, na meji med Primorsko in Notranjsko se bo lahko prehodno pojavljal tudi žled," tako vremenoslovci. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3 stopinje Celzija. 

Sneženje bo najmočnejše v noči na četrtek, proti jutru pa bodo padavine oslabele. Na vzhodu bi lahko zapadlo od pet do deset centimetrov snega, pravijo vremenoslovci. 

V četrtek bo večinoma oblačno, občasno bodo še krajevne padavine. Na Primorskem bo deževalo, v drugih deli države snežilo. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med -3 in 1, najvišje dnevne od -1 do 3 stopinje Celzija. 

Na ARSO pravijo, da nas v preostanku tega tedna potem čaka pretežno oblačno in večinoma suho vreme. 

Na napovedane snežne padavine se pripravljajo tudi tisti, ki skrbijo za prevoznost cest. Iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste sporočajo, da bodo na cestah plužne in posipne službe, možno je tudi izločanje tovornega prometa. "Prilagodite vožnjo razmeram in upoštevajte, da boste za pot potrebovali več časa kot običajno," pozivajo. 

vreme sneg arso