vestnik

Sobivali bomo odslej tudi v Rakičanu 

A. G., 11. 4. 2018
Jure Zauneker
Info točka Sobivamo, Dom upokojencev Rakičan Fotografija Jure Zauneker
Aktualno

Na Info točki Sobivamo bodo obiskovalci dobili informacije o tem, kako zagotoviti bolj prijazno bivalno okolje ali vzpostaviti sobivalne skupnosti med starejšimi in malo mlajšimi. Najmanj štirikrat na leto pa bodo na info točki prisotni tudi predstavniki projekta Sobivamo z Ministrstva za okolje in prostor ter partnerji, ki bodo prisluhnili starejšim, jim osebno predstavili obstoječe možnosti in rešitve za njihove izzive ali prenesli njihove predloge v bodoče sistemske rešitve.

Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj in podžupan Mestne občine Murska Sobota pravi, da je prošenj za bivanje v domu vse več. »Zato je potrebno in dobrodošlo, da razmišljamo o novih rešitvah za starejše.« Po njegovih besedah se vedno bolj kaže, da so nepremičnine starejšim pogosto v breme, zato lahko sobivanje, kot pravi, to precej olajša, saj je tudi zastavljeno tako, da v prvi vrsti upošteva dejanske potrebe starejših.
Predsednica Društva upokojencev Murska Sobota Angela Novak, pa pravi, da je zanimanje za to temo vse večje. »Upoštevati moramo, da smo starejši pri svojih odločitvah precej previdni, potrebujemo več informacij in če je le možno, si želimo videti konkretne, delujoče rešitve.«
To je sicer že tretja info točka v Sloveniji, se bo pa tudi v pomurska točka Sobivanja razširila še v Mursko Soboto in Bakovce.