vestnik

Sobočan Alen Lončar peš z Goričkega v Piran

N. Č., 6. 7. 2018
Niko Časar
Alen je svojo pot natančno zasnoval, vsak dan namerava narediti 20 do 30 kilometrov, mogoče kak kilometer več.
Aktualno

Najprej je želel po Jakobovi poti, potem se je odločil za pot, kot iz Kreslinove pesmi.

Alen Lončar je 19-letnik iz Murske Sobote, ki je končal srednjo Zdravstveno šolo v Murski Soboti, šolanje pa bo nadaljeval na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. V prostem času rad bere, rad pa se tudi ukvarja s športom, zato se je odločil, da bo čas, ki ga bo imel med počitnicami, namenil športu. Najprej je razmišljal, da bi prehodil Jakobovo potEl Camino de Santiago, nato pa se je odločil kar za domače kraje, natančneje za pot, ki jo bo začel tik ob meji z Madžarsko in končal na obali - ali, kot poje Vlado Kreslin, z Goričkega v Piran.


ce65561c9a124d97d39e5ef99d1b16a5
Niko Časar
Alen Lončar.


Hoditi bo začel v ponedeljek, 9. julija na Hodošu in pravi, da se prav prvega dela poti najbolj veseli, saj mu je domače okolje najbolj všeč. Veseli pa se tudi vsega novega, kar bo na poti srečal.
Alen je svojo pot natančno zasnoval, vsak dan namerava narediti 20 do 30 kilometrov, mogoče kak kilometer več. Ima načrt, kje bo počival in kje spal. Svojo idejo je predstavil tudi mami, ki je bila navdušena in se mu bo tudi pridružila in sicer šesti dan. Alen pravi, da si je v življenje vedno želel vključiti nekaj nenavadnega, zato se je odločil za to pot, njegov cilj pa je, da spozna lepote Slovenije, ki jo po njegovem mnenju premalo cenimo. Želi pa si tudi popestriti počitnice in vsaj za kratek čas zapustiti cono udobja.


Okvirni načrt njegove poti je tak, da bi prvi dan prišel od Hodoša do Murske Sobote, drugi dan do Svete Trojice v Slovenskih goricah, tretji dan do Maribora, četrto noč naj bi spal v Slovenski Bistrici, nato v Kraberku pri Ločah, šesti dan naj bi prišel do Celja, sedmi dan do Trbovelj, nato do Litije, Grosupljega in tako počasi do - morja.

Niko Časar
Alen je svojo pot natančno zasnoval, vsak dan namerava narediti 20 do 30 kilometrov, mogoče kak kilometer več.
Alen Lončar Z Goričkega v Piran