vestnik

(Soboški dnevi) Zvečer slovesnost ob državnem prazniku in koncert Dubioze kolektiv. Kako izgleda prizorišče?

Vestnik.si, 24. 6. 2022
Vanesa Jaušovec
Soboški dnevi
Aktualno

V Mestni občini Murska Sobota se bo drevi pričel festival Soboški dnevi.

Prvi dogodek bo večerna osrednja slovesnost ob dnevu državnosti, ki bo potekala na Slovenski ulici. Slavnostni govorec bo pomurski poslanec Damijan Zrim, v kulturnem programu pa bodo nastopili Društvo harmonikarjev Murska Sobota, Murska Percussion Ensemble in Združeni mladinski pevski zbori osnovnih šol iz mestne občine. 


Dogajanje se bo zatem preselilo k Soboškem jezeru, kjer bodo ob 21. uri na oder najprej stopili glasbeniki iz skupine Leni Kravac, uro zatem pa še osrednji nastopajoči, bosanska skupina Dubioza kolektiv, katere član je tudi Prekmurec Jernej Šavel. 

soboški-dnevi, expano
Vanesa Jaušovec
Soboški dnevi


Jutri se bo festivalski utrip že v dopoldanskih urah začel v mestnem parku, kjer bodo v sklopu Igrivega parka potekale različne delavnice za otroke. Ob 21. uri bo v središču mesta Operna noč, ob 23. uri na grajskem dvorišču pa nastop skupine Koala Voice. 


V nedeljo ob 19. uri bo na grajskem dvorišču otroška predstava Mini cirkus Buffetto, uro zatem na Slovenski ulici sledi nastop skupine Joker Out, ob 21.30 pa bodo na oder stopili še Mi2. 

Prihodnji teden bodo na sporedu še stand up predstave, koncert klasične glasbe in Folkart. 

soboški-dnevi mestna-občina-murska-sobota zktš-murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi