vestnik

Soboško Komunalo bo vodil Tomislav Zrinski

T. M., 23. 10. 2020
Nataša Juhnov
Komunala Murska Sobota
Aktualno

Člani nadzornega sveta soboške Komunale, ki je v stoodstotni lasti Mestne občine Murska Sobota, so za novega direktorja imenovali Tomislava Zrinskega, ki bo z novembrom začel svoj štiriletni mandat na čelu tega javnega podjetja.

Zrinski je bil nazadnje zaposlen v javnem podjetju Prlekija, pred tem pa je bil med drugim tudi direktor ljutomerske občinske uprave. Na razpis za direktorja se je sicer prijavil tudi dozdajšnji direktor Štefan Cigan, ki pa tako očitno odhaja nazaj na občino, kjer je bil zaposlen, preden je leta 2016 prevzel vodenje Komunale. Poleg omenjenih se je na razpis prijavil še en kandidat, ki pa ni izpolnjeval pogojev.

tomislav-zrinski_286920543462
Občina Ljutomer
Tomislav Zrinski

Sprememba v vrhu javnega podjetja je bila pričakovana, saj je že sredi septembra predsednik nadzornega sveta Komunale Matjaž Durič povedal, da želijo poiskati alternativo obstoječemu vodstvu. Pri tem je dodal, da za to namero ni posebnega razloga, ki bi izviral iz poslovanja podjetja. V letu 2019 je imela družba 7,8 milijona evrov prihodkov, od tega so 68 odstotkov prihodkov ustvarili s tržnimi dejavnostmi, in 91 tisoč evrov dobička

komunala MOMS