vestnik

Takšen je program Soboškega poletja in Skritega dvorišča

D. N., 29. 6. 2020
Niko Časar
Med 3. julijem in 29. avgustom bo potekal 14. festival Soboško poletje.
Aktualno

Zavod za turizem, kulturo in šport Murska Sobota skupaj z Mestno občino Murska Sobota ter Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota letos ponovno prireja festival Soboško poletje.

Tokratni že 14. festival Soboško poletje se bo začel v petek, 3. julija, in se končal v petek, 28. avgusta. V tem času bodo na Trgu kulture in v koncertni dvorani Glasbene šole Murska Sobota potekali številni koncerti tako domačih kot tujih glasbenikov. 

Murska Sobota, soboško poletje, Marko banda in Prekmurke
Nataša Juhnov
Med 3. julijem in 29. avgustom bo potekal 14. festival Soboško poletje.

Kdo bo nastopal na Soboškem poletju? 

Prekmurska godba Bakovci in Moira (3. julij), Klapa Šufit (10. julij), Glasbena mladina Slovenije (13. in 14. julij v glasbeni šoli), Oberdixie band (17. julij), Tango story in Irena Yebuah Tiran (24. julij), King Foo (31. julij), Klemen Slakonja in bend - koncert ni da ni (7. avgust), Bilbi & band (14. avgust), Anika Horvat & band (21. avgust), Festival Fronta, Jernej Bizjak: Za Ludwiga (28. avgust). 

Poleg omenjenega programa pripravljajo organizatorji tudi program za otroke na Trgu kulture. 

Vzporedno s Soboškim poletjem pa bo ob sobotah ob 21. uri potekal tudi 5. festival Skrito dvorišče, in sicer na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot. Predstavili se bodo: Ana Bezjak Trio (4. julij), Anbot (11. julij), Gypsy Jazz Steirerhuat (18. julij), Mia Žnidarič trio (25. julij), Stefano Bedetti group featuring John Riley (1. avgust), Fake Orchestra (8. avgust), Tonč Feining trio (15. avgust) in Prašnati 2. del (22. avgust). 

5f6dbe203741db9806e5575646a30ca8
Aleš Cipot
Skrito dvorišče bo letos potekalo že petič zapored.

Na Skritem dvorišču se bo tudi letos pridružila Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota z dvema literarno-glasbenima večeroma Knjižnica pod zvezdami, in sicer bodo v četrtek, 30. julija ob 21. uri nastopili Beletrinini trubadurji s Tinkaro Kovač, v četrtek, 27. avgusta pa bodo potekali Dnevi poezije in vina. 

zktš-murska-sobota MOMS soboško-poletje