vestnik

Sobotna tekma še odmeva: Vroča kri med sodniki in navijači, kazen že znana

Vestnik.si, 25. 7. 2018
Nataša Juhnov
Očitno ni bilo le vroče na igrišču, ampak tudi po tekmi. Obakrat so očitno bili vpleteni tudi sodniki. 
Aktualno

Po koncu tekme, ko so sodniki v avtomobilu zapuščali Fazanerijo, je prišlo do incidenta, ki ga je morala obravnavati tudi policija. Policisti so ukrepali proti enemu od navijačev.

Na sobotni tekmi v Fazaneriji in vnovičnem debiju Mure v 1. SNL – Mura se je s kranjskim Triglavom razšla z 1 : 1 – je po koncu tekme prišlo do vroče krvi med enim od domačih navijačev in sodniki, ki so v avtomobilih zapuščali mestni park Fazanerijo. Po mnenju številnih navijačev je namreč tekmo s svojimi odločitvami zaznamovala tudi šestčlanska sodniška ekipa na čelu z glavnim sodnikom Radetom Obrenovićem.



Očividci incidenta so vedeli povedati, da je menda zaradi tega prišlo do kazanja nedostojnih gest med potniki v avtomobilu, ki so zapuščali Fazanerijo, in navijači, ki so odhajali s tekme. Domnevno nespodobno postopanje potnikov pa je očitno tako vznejevoljilo enega od navijačev, da naj bi bil ta z roko zamahnil po avtomobilu s sodniki.

Dogodek je obravnavala tudi murskosoboška policija: "Po končani nogometni tekmi Mura-Triglav so policisti Policijske postaje Murska Sobota na parkirišču Fazanerija v Murski Soboti obravnavali kršitev javnega reda in miru. Zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru je zoper 45-letnega kršitelja uveden prekrškovni postopek."

d97c9e04c9578fa40dfc232c4e45fe09
Rok Horvat
Po mnenju številnih navijačev je namreč tekmo s svojimi odločitvami zaznamovala tudi šestčlanska sodniška ekipa na čelu z glavnim sodnikom Radetom Obrenovićem.


Znana je že tudi kazen, ki jo je Muri izrekla NZS: plačati bo morala 300 evrov zaradi nešportnega vedenja igralcev (5 rumenih kartonov) in še dodatnih 900 evrov zaradinešportnega in neprimernega vedenje navijačev – žaljivo vzklikanje sodnikom, aktiviranje pirotehničnega sredstva, žaljenje sodnikov in udarjanje po vetrobranskem steklu ter polivanje njihovega avtomobila s pivom ob odhodu s tekme.

Preberite tudi: Darilo NZS Muri
https://www.vestnik.si/darilo-nzs-soboski-muri-1-900-evrov-kazni-zaradi-pretiranega-veselja-6474531

Jure Zauneker
Policisti so oglobili enega navijača. Fotografija je simbolična. 
policija tekma akcija kazen mura