vestnik

Sodelavci urgence priskočili na pomoč

A. Nana Rituper Rodež, 21. 1. 2019
Splošna Bolnišnica Murska Sobota
Sodelavci Urgentnega centra priskočili na pomoč.
Aktualno

Po tem ko je eksplozija plina razdejala hišo v Bogojini in huje poškodovala stanovalce, so se sodelavci murskosoboškega Urgentnega centra odločili in priskočili na pomoč. Vsak po svoji moči je Juretu pomagal pri urejanju hiše. 

Minulo soboto so sodelavci iz Urgentnega centra Splošne bolnišnice Murska Sobota na pobudo zdravnice Romane Rotdajč in sodelavke Ksenje Mesarič strnili vrste in priskočili na pomoč Juretu iz Bogojine, ki mu je eksplozija plina iz jeklenke konec leta povzročila razdejanje v hiši. Takrat je, kot smo poročali tudi v Vestniku, nastalo za okoli 20 tisoč evrov škode.



Juretova mama je po hudi opeklinski poškodbi začasno nameščena na Negovalnem oddelek, Jure pa je v hiši ostal sam in mu je bila pomoč zelo dobrodošla. Zaposleni Urgentnega centra so pomagali pri odstranjevanju starega pohištva, polaganju laminata in čiščenju. Tisti sodelavci, ki se niso mogli udeležili akcije, pa so pomagali s prispevki, tudi tako, da so mu podarili gospodinjske pripomočkov in drobno opremo. Delavci v pralnici bolnišnice pa so poskrbeli še za pranje in čiščenje oblek.

pomoč v stiski eksplozija plina bogojina sbms