vestnik

Sodišče odločilo, da morajo oviro umakniti, direktor ne popušča

T. M., 24. 4. 2019
Nataša Juhnov
Ovira še vedno zapira dovoz do parkirišča. 
Aktualno

Boris Benko ne razmišlja o umiku ovire in vnovič poudarja, da bi lahko občina odpravila težavo z ureditvijo dovoza na drugi strani parkirišča – Tudi sami so sprožili tožbo zaradi motenja posesti

Že konec lanskega leta se je zaostril spor med stanovalci blokov ob Kocljevi ulici in direktorjem družbe Kapion Borisom Benkom, ki je z betonsko oviro preprečil, da bi se stanovalci po njegovem zemljišču vozili do parkirišča za blokoma.
Kot je takrat pojasnil, se je za takšno potezo med drugim odločil, ker stanovalci nikoli niso hoteli sodelovati pri urejanju zemljišča, prek katerega so se navadili voziti do parkirišča. Stanovalci si tudi prizadevajo, da bi postali lastniki omenjenih parkirišč in parkirišč v podzemnih garažah blokov, ki so formalno v lasti Mestne občine Murska Sobota. Stanovalci so takrat sprožili tožbo zoper Kapion zaradi motenja posesti. Stojan Fišer, direktor Fise, družbe, ki upravlja objekt, nam je potrdil, da je sodišče pred kratkim izdalo začasno odredbo, s katero je Benku naložilo, da oviro odstrani, sicer bo odstranjena na njegove stroške. Benko, ki ima še možnost pritožbe, pravi, da z odločitvijo sodišča uradno še ni seznanjen, zato zadeve ne more komentirati. Pri tem dodaja, da so tudi sami sprožili tožbo zaradi motenja posesti zoper dva posameznika, ki se po njegovih besedah prek njegovega zemljišča vozita v podzemno garažo. »Ovire ne bomo umaknili, saj smo jo postavili z namenom, da naredimo red,« pravi Benko. Po njegovem mnenju bi lahko občina težavo zlahka rešila z ureditvijo dovozne poti z druge strani parkirišča, tako da bi na občinskem zemljišču ob stavbi, v kateri je Zlati klas, zgradila cestno povezavo s Kocljevo ulico.
ovira kocljeva ulica
Kaj zdaj berejo drugi