vestnik

Sodobni center za dobrovniške gasilce

Majda Horvat, 6. 6. 2020
Majda Horvat
Občina Dobrovnik je sodobni CZR kot prizidek obstoječega kulturnega doma načrtovala že leta 2017, vendar potem gradnjo objekta v velikosti 420 kvadratnih metrov (tlorisna velikost je 350 kvadratnih metrov) začela leta 2018.
Aktualno

Občina Dobrovnik pridobiva za nov objekt uporabno dovoljenje, odprtje zaradi razmer preloženo – Država obljubila denar za opremo, a ni še ničesar dala

Center za zaščito in reševanje (CZR) v Dobrovniku je zgrajen. Dokončana so vsa gradbena dela in urejena okolica, Občina Dobrovnik pa zanj pridobiva uporabno dovoljenje. Glede na trenutne razmere je odprtje objekta, ki je bilo napovedano za 6. junij, odloženo, nov termin pa še ni znan. Skupna vrednost celotnega projekta je 545.794 evrov skupaj z davkom.
Kljub obljubam tudi dobrovniška občina ni prejela namenskih sredstev države za opremljanje objekta, za gradnjo pa le nepovratna sredstva po 23. členu zakona o financiranju občin (ZFO). »Kljub temu da dodatnih sredstev za ta namen nismo dobili, nam je skupaj s PGD Dobrovnik in donacijami občanov uspelo vsaj delno opremiti objekt, da ga bo mogoče uporabljati in bo služil svojemu namenu,« je povedal župan Marjan Kardinar.
Občina Dobrovnik je sodobni CZR kot prizidek obstoječega kulturnega doma načrtovala že leta 2017, vendar potem gradnjo objekta v velikosti 420 kvadratnih metrov (tlorisna velikost je 350 kvadratnih metrov) začela leta 2018. Izvedbo so razdelili v dva dela, denar pa zagotovili v občinskem proračunu za leti 2018 in 2019.

CZR Dobrovnik bo namenjen za potrebe gasilcev PGD Dobrovnik, ki imajo zdaj garažo in prostor za opremo na začasni lokaciji, kakor tudi za širše potrebe zaščite in reševanja, torej tudi za civilno zaščito in policijo. V novem objektu so tri garaže, prostor za opremo, pisarna in v nadstropju manjša dvorana, tako da bo objekt uporaben tudi za prireditve.

gasilci DOBROVNIK