vestnik

Šola Bakovci postala hiška eksperimentov

Vida Toš, 29. 3. 2018
OŠ Bakovci
Hiša eksperimentov sredi Bakovec.
Aktualno

Osnovna šola Bakovci je gostila ljubljansko Hišo eksperimentov. Otroci, pa tudi njihovi starši, so lahko preizkusili 50 eksperimentov.

V okviru tehniškega dne so na šoli v Bakovcih gostili Hiško eksperimentov, ki je manjša oblika Hiše eksperimentov iz Ljubljane. Šolska telovadnica se je tako za en dan spremenila v pravi center eksperimentiranja.


Dopoldanski čas je bil namenjen eksperimentiranju učencev, ki so imeli na razpolago 50 eksperimentov. Med temi so učenci krožili po lastni izbiri; popoldan pa je bila hiška eksperimentov odprta tudi za zunanje obiskovalce. Tako so se učencem pridružili njihovi starši, stari starši, prijatelji in otroci iz vrtca.

62b1043c6fb1349f9466df78ba05f5c1
OŠ Bakovci
Telovadnica šole Bakovci je gostila 50 eksperimentov.

Otroci so povedali, da je bilo zanimivo in da so spoznali tudi mnoge optične prevare, ki se jih pogosto niti ne zavedamo.
Pri organizaciji Hiške eksperimentov so pomagali tudi donatorji, med katerimi so Mestna občina Murska Sobota, Krajevna skupnost Bakovci, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica ter Saubermacher-Komunala, velik del sredstev pa je prispeval šolski sklad.

716ee623d8a51b2324ebd60a9f7285de
OŠ Bakovci
Otroci so rojeni radovedneži in zelo radi eksperimentirajo.

Hiška eksperimentov OŠ Bakovci