vestnik

Učenci prve triade se v torek vračajo v šole

Vestnik, 25. 1. 2021
Nataša Juhnov
Učenci prve triade se jutri vračajo v šolske klopi. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Predsednik vlade je le sporočil, da bodo učenci prve triade jutri ponovno sedli v šolske klopi. Epidemiologi in svetovalna skupina namreč podpirajo odprtje osnovnih šol in polno delovanje vrtcev po veljavnem odloku v devetih regijah, tudi v pomurski.

Najmlajši se jutri vračajo v vrtce in šole kot načrtovano, saj so epidemiologi in svetovalna skupina prižgali zeleno luč za ponovno odprtje, kljub odkritemu angleškemu sevu virusa pri nas, je preko twitterja sporočil predsednik vlade Janez Janša. "Pomagajmo učiteljem in vzgojiteljem, da bo delo varno," je še zapisal.

Odločitev je prišla po tem, ko je Janša na ponedeljkovi seji državnega zbora torkovo odprtje šol in vrtcev postavil pod vprašaj.»Situacija je resna in se je od srede tudi regijsko spremenila, in to ne na bolje,« je premier dejal dopoldan in dodal, da vlada vse to tehta, ampak hierarhija vrednot v Sloveniji je zapisana v ustavo in tudi že dolgo znana. Najprej varujemo življenja, potem zdravje in potem vse ostale stvari.« Premier je šolsko ministrstvo, NIJZ in svetovalno skupino tako pozval, naj pripravijo mnenje o odprtju šol in vrtcev. 

šola, koronavirus, šolstvo, učenje
Nataša Juhnov
Šolske klopi. Fotografija je simbolična.

šola pouk vlada nijz mnenje epidemija koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi