vestnik

SP v malem nogometu: Slovenija v osmini finala!

Tomo Köleš, 28. 9. 2018
Aleš Cipot
Zadela sta tudi Pomurca Mario Skuhala in Štefan Horvat.
Aktualno

Slovenska malonogometna reprezentanca, v kateri igra tudi pet Pomurcev, se je uvrstila med 16 najboljših reprezentanc sveta, potem ko je v svoji zadnji skupinski tekmi premagala Oman s 4 : 3. Zadela sta tudi Skuhala in Horvat.

Kljub temu, da je Slovenija SP v malem nogometu na travi v Lizboni začela s porazom proti Poljski z 1 : 4, je nato nanizala dve zmagi in se uvrstila v osmino finala. Izkazalo se je, da je bila Poljska daleč najmočnejša v skupini, Slovenija pa je v svoji drugi tekmi že okusila slast zmage. Premagala je Tunizijo z 1 : 0 z zadetkom Preskarja že v 1. minuti.


V odločilnem srečanju pa so Slovenci ugnali še Oman s 4 : 3, čeprav so Arabci vodili z 1 : 0, 2 : 1 in 3 : 1. V 10. minuti je za Slovenijo zadel Pomurec Mario Skuhala, pravi juriš pa so naši izvedli v zadnjih minutah, ko so v 35., 36. in 39. minuti mrežo zatresli Boštjan Gaberšček, Andraž Šepic in Štefan Horvat, slednji je še en Pomurec. "Verjeli smo vase in v svoje srce, to nam je poudarjal tudi selektor. Pokazali smo srčno borbenost, ekipa pa je zdržala pritisk, in vse to se nam je obrestovalo," je po tekmi dejal Skuhala.


Slovenija, ki je bila druga v skupini H, se bo sedaj v osmini finala v petek pomerila z Nemčijo, zmagovalko skupine G.

da7df1d97422ff7f22c3dd615b28e6f7
SMZ
Slovenija je uspela.

mali nogomet svetovno prvenstvo slovenija osmina finala
Kaj zdaj berejo drugi