vestnik

Spominska likovna razstava Namesto mene rože cveto

Jože Gabor, 23. 11. 2019
Jože Gabor
Spominska likovna razstava Namesto mene rože cveto
Aktualno

V preddverju lendavske gledališke in koncertne dvorane so odprli spominsko likovno razstavo z naslovom Namesto mene rože cveto, s katero so se udeleženci spomnili na svojo sorodnico, prijateljico in sodelavko Elizabeto Tibaut iz Hotize.

Organizatorji razstave so Knjižnica-kulturni center Lendava, lendavska  območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Kulturno društvo  Hotiza in občina Lendava. V kulturnem programu so sodelovali Slavica Zver in Martin Kramar z recitacijami pesmi, glasbenice Alja Magdič, Lina Tibaut in Zarja Gomboc ter ljudski godci Kulturnega društva Hotiza. O Elizabeti in njeni kulturni ustvarjalnosti so govorili Janja Magdič, Martin Kramar in Dejan Süč, razstavo pa je odprl lendavski župan Janez Magyar.

likovna-kolonija, lendava
Jože Gabor
Spominska likovna razstava Namesto mene rože cveto

Ob likovnih delih, ki jih je ustvarila Elizabeta Tibaut, so na ogled še dela, ki so  nastala na likovni koloniji ljubiteljskih likovnikov, ki je potekala poleti pri  starem mlinu na Hotizi. Elizabeta je bila, kot so povedali govorniki na odprtju  razstave, oseba z velikim srcem za ljudi in kulturo. Ljubiteljska likovnica, ki je  najraje slikala rože, je bila med drugim dolgoletna predsednica KD Hotiza, članica Turističnega društva Hotiza, članica likovnih društev, podpredsednica ZKD Lendava in predsednica sveta lendavske obočne izpostave JSKD.

likovna-kolonija, lendava
Jože Gabor
Spominska likovna razstava Namesto mene rože cveto

Na spominski likovni koloniji na Hotizi, na kateri so nastala razstavljena dela, so ob vnukinji Elizabete Tibaut Lani Tibaut in Elizabetini sestri Mariji Magdič sodelovali še Zora Šonaja, Marija Zver, Marija Pavlič, Slavica Zver, Marija Kmet, Vijola Bertalanič, Magda Glažar, Darinka Horvat in Ludvik Žižek.
likovna-razstava elizabeta-tibaut