vestnik

Sprejeli sklep o prejemniku občinskega priznanja, pa sploh niso vedeli, o kom razpravljajo

T. M., 3. 6. 2021
Nataša Juhnov
Mestna občina Murska Sobota
Aktualno

Mestni svetniki so na četrtkovi seji med drugim glasovali tudi o predlogih letošnjih prejemnikov priznanj Mestne občine Murska Sobota.

Pri tem se je nekoliko zapletlo pri enem od predlogov za letošnje prejemnike zahvalne listine mestne občine. To bi namreč morala ob 30-letnici uspešnega delovanja prejeti tudi družba Saubermacher Slovenija, vendar so člani občinske komisije za nagrade in priznanja sprejeli sklep, da priznanje prejme druga družba s podobnim imenom-Saubermacher Komunala. Kot je na seji pojasnila predsednica komisije in svetnica Socialnih demokratov Daniela Mörec, so člani komisije na podlagi gradiva, ki so jim ga pripravili, zmotno menili, da gre za podjetje Saubermacher Komunala in tudi sprejeli sklep, da to podjetje prejme zahvalno listino. Mörčeva je zato predlagala, da se komisija glede tega ponovno sestane, mestni svetniki pa bodo zadevo obravnavali na naslednji seji. Člani omenjene komisije so poleg Mörčeve še Goran Miloševič, Aleš Kornik, Staša Horvat, Erika Hertl, Zoran Kos in Miran Forjanič, ki pa nam je sporočil, da na omenjeni seji komisije iz zdravstvenih razlogov ni bil prisoten.

Pri drugih predlogih letošnjih prejemnikov priznanj tovrstnih težav ni bilo. Naziv častnega občana mestne občine bo tako posthumno prejel Janez Lanščak, nekdanji direktor Mure in v letih od 1962 do 1967 župan (predsednik) soboške občine, ki je bil tudi aktiven funkcionar v več soboških športnih društvih. Po mnenju predlagateljev je Lanščak naredil veliko dobrega za prebivalce mestne občine, pomemben pa je bil tudi njegov prispevek k razvoju podjetja Mura. Plaketo mestne občine bo letos prejel Tom-telefon za otroke in mladostnike, katerega vrednost se je po navedbah predlagateljev še posebej pokazala v času epidemije, ko so v povečanem obsegu pomagali številnim mladim klicateljem. Zahvalno listino mestne občine pa bosta za svoje dolgoletno delo prejela Dom starejših Rakičan in Čebelarsko društvo Murska Sobota.

Več o seji v prihodnji številki Vestnika

MOMS mestni-svet
Kaj zdaj berejo drugi