vestnik

Sredi tedna občutna ohladitev

STA, Vestnik, 3. 10. 2021
Bobo
Pred nami so vetrovni dnevi.
Aktualno

Danes bo v zahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno z občasnimi padavinami. V vzhodni polovici Slovenije bo sončno. Čez dan se bo krepil jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature boo od 18 do 22, ob morju in v vzhodni Sloveniji do okoli 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo v osrednji in vzhodni Sloveniji povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 19 do 25 stopinj Celzija. Obeti: V torek bo na vzhodu še suho in delno jasno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v zahodni Sloveniji. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Še bo vetrovno in razmeroma toplo. V sredo bo deževno in hladneje. 

Veter
Pixabay
Pihal bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje s središčem severno od Škotske. Vremenska fronta se od zahoda bliža Alpam. Pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in postopno bolj vlažen zrak. Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v ponedeljek bo sosednjih pokrajinah Italije, ob severnem Jadranu ter v Gorskem Kotarju pretežno oblačno, predvsem v hribovitih krajih bo občasno deževalo. Drugod bo sončno vreme. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo. Biovreme: V nedeljo čez dan se bo vremenska obremenitev krepila, v nedeljo popoldne in v ponedeljek bodo občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave.

slovenija vreme