vestnik

Stanovalci SeneCure v Radencih preživeli aktivno in pestro leto

Vestnik.si, 22. 12. 2021
Nataša Juhnov
Kljub ukrepom so v SeneCuri, domu za starejše občane v Radencih, stanovalcem pripravili številne zabavne aktivnosti.
Aktualno

Kljub ukrepom so v SeneCuri, domu za starejše občane v Radencih, stanovalcem pripravili številne zabavne aktivnosti.

V SeneCuri v Radencih trenutno biva 178 stanovalcev, za katere so pripravili številne aktivnosti in različne dogodke ter tako vsakemu od njih omogočili, da je leto preživel čim bolj pestro in zabavno. Kot je pojasnila poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo Sanda M. Gavranovič, so v prvi polovici leta dajali velik poudarek preventivnim zaščitnim ukrepom ter okrevanju po preboleli koronavirusni bolezni, nato pa so se življenja stanovalcev in utrip v domu začeli normalizirati. "Druženje in zabavne aktivnosti so se, sicer še vedno omejeno, vrnile, stanovalci in zaposleni pa sedaj toliko bolj cenijo čas, ki ga preživijo skupaj. Po prvi polovici leta so tudi obiski potekalo nemoteno, ponovno so zagnali razne aktivnosti in dogodke," je še dodala Gavranovičeva.  

Stanovalci so tako spremljali poletne olimpijske igre, ob dnevu Zemlje so posadili drevesa in rože v njihovem parku, v kreativnih delavnicah so ustvarjali izdelke in okraske za veliko noč, pust in novo leto, pripravljali so tudi jesenske aranžmaje. Ponovno je zaživel tudi literarni krožek v domu, med drugim so jih zato obiskali pisatelji in pisateljice Bea Baboš Logar, Lidija Kos in Tone Partljič. Ker imajo v domu tudi strastne ribiče, so ti svoje spretnosti in srečo preizkušali v bližnjem ribniku na ribolovi. Stanovalci so ob pomoči zaposlenih poleti spravili sivko, iz nje pa so si pripravili aromaterapevtske delavnice.

"Jesen jim je prinesla veselje ob trebljenju semen iz buč, ličkanju koruze in peki kostanjev, pogosto pa so jih obiskali tudi prostovoljci v spremstvu štirinožnih prijateljev. Med letom je v domu velikokrat zadišalo tudi po palačinkah, štrudljih, keksih, pripravljali so si sadne kupe," je pojasnila Gavranovičeva.

Ker tudi v domovih za starejše ne sme manjkati glasba, so jih obiskale dalmatinske klape iz Šibenika. Seveda med letom stanovalci niso pozabili na številne sprehode, telovadbo in knjižnico za "umovadbo". Ker je večina zaposlenih in stanovalcev v domu že cepljenih, optimistično pričakujejo novo leto, ko se bodo lahko še naprej družili in ostajali aktivni. 

senecura-radenci dom-starejših-občanov-radenci