vestnik

V Lendavi bodo gradili najemna stanovanja

Majda Horvat, 13. 8. 2021
Majda Horvat
Stanovanjski sklad bo gradil na zemljiščih za lendavskim vrtcem.
Aktualno

Novica preseneča, saj je še nekaj let nazaj stanovanjski sklad zavračal možnost za vključevanje v stanovanjsko gradnjo v lendavski občini.

Direktor javnega stanovanjskega sklada Črtomir Remec in župan Občine Lendava Janez Magyar bosta v ponedeljek, 16. avgusta, podpisala pogodbo o odkupu sedmih komunalno opremljenih zemljišč v Lendavi za gradnjo najemnih stanovanj.

Novica je vredna pozornosti zaradi več stvari. Pred štirimi leti je stanovanjski sklad zavrnil vse možnosti za sodelovanje pri stanovanjski gradnji v Lendavi, zdaj pa bo gradnja skladov investicijski projekt, najemna stanovanja pa namenjena za prve iskalce stanovanj, mlade družine in družine z večjim številom otrok.

Stanovanja bodo gradili na zemljiščih v velikosti 7.171 kvadratnih metrov.  Ta je lendavska občina že oktobra lani ponudila skladu v odkup, nadzorni svet sklada pa je soglasje za posel dal junija letos. Občina bo za zemljišča iztržila 182.900 evrov ali 25,5 evra za kvadratni meter. To razkriva v začetku julija objavljena namera lendavske občine o sklenitvi neposredne pogodbe.

Drugo, na kar ob napovedani gradnji opozarjajo poznavalci terena, je, da se gradnja načrtuje na poplavnem območju zaradi bližnje Ledave  in območju z visoko podtalnico, ki povzroča težave v nekaterih bližnjih objektih v obdobjih z več padavinami.

stanovanjski-sklad lendava grdanja stanovanja