vestnik

Starejše želijo v mestnem središču

T. M., 12. 12. 2019
Nataša Juhnov
Občina bo prodala zemljišče ob križišču Gregorčičeve in Lendavske ulice.
Aktualno

Mestna občina upa na interes Stanovanjskega sklada za gradnjo v središču mesta.

V središču Murske Sobote že dlje časa ostajata neizkoriščeni zaplati zemlje, na katerih se je sčasoma vzpostavilo, kot marsikje drugje, gramozno parkirišče. V prvem primeru gre za zemljišče ob križišču Gregorčičeve in Lendavske ulice, za katero je bilo v preteklosti že več načrtov, nazadnje so bili povezani s preureditvijo prometne infrastrukture. Kot pravi soboški župan Aleksander Jevšek, je danes to zemljišče v občinskih načrtih prodaje, v vodstvu mestne občine pa upajo na interes Stanovanjskega sklada, da bi tam postavil kak večstanovanjski objekt, ki bi bil namenjen mladim družinam.

f1eba77c2088ed36c5feb7453c2db863
Nataša Juhnov
V Domu starejših Rakičan, ki ga vodi Zoran Hoblaj, sicer tudi soboški podžupan, še vedno načrtujejo gradnjo nove enote ob Gregorčičevi ulici v Murski Soboti.

Prav tako je še vedno neizkoriščeno zemljišče ob objektu Modne kravate Gjergjek, kjer je Dom starejših Rakičan v preteklosti načrtoval gradnjo še ene enote. »Ti načrti so še vedno aktualni, Dom starejših Rakičan išče zasebnega partnerja za gradnjo objekta na tej lokaciji in na tem intenzivno dela,« pravi Jevšek, ki meni, da starejši ljudje sodijo v mestno središče. »Večkrat se pojavi vprašanje, ali stanovanja za starejše ljudi, ki so se sposobni sami gibati, graditi v mestnih središčih ali na obrobju. Glede na to, da se družba stara, je naše mnenje, da jih je treba umestiti v središče in jim omogočiti vse dobrine za kakovostno življenje na območju, ki ga še lahko prehodijo. Pri tem mislim na trgovino, kulturo, šport in komunikacijo z vrstniki.«

murska-sobota neizrabljena-zemljišča dom-za-starejše