vestnik

Stari - novi obrazi socialnih demokratov 

T. M., 23. 2. 2018
Nataša Juhnov
Dejan Židan bo kandidiral v Murski Soboti.
Aktualno

V stranki so potrdili listo kandidatov za državni zbor – Predsednik SD Dejan Židan bo kandidiral v Murski Soboti

Predsedstvo Socialnih demokratov (SD) je potrdilo osnutek liste kandidatov za državnozborske volitve, so sporočili iz stranke. Predsednik SD Dejan Židan bo kandidiral v soboškem volilnem okraju. »Boj proti neenakosti, večje vlaganje v raziskave in razvoj, zdravstvo in šolstvo, zmanjšanje birokratskih ovir za ljudi in podjetja, so po njegovem mnenju med ključnimi usmeritvami, ki jih bodo Socialni demokrati zasledovali pod njegovim vodstvom,« so zapisali v izjavi za javnost.



V goričkem volilnem okraju bo kandidirala dr. Jolanda Lazar, zaposlena na OŠ Šalovci, kjer poučuje slovenščino in nemščino. Lazarjeva meni, da mora država vsem državljanom omogočiti dostopno izobraževanje, ne glede na kraj bivanja. Pri tem opozarja, da zakonodaja za območja, kakršno je tudi Goričko, ne upošteva nobenih specifik, demografske posledice pa se izrazito slabšajo.


Mag. Norma Bale bo na listi SD kandidirala v Gornji Radgoni, več let je bila direktorica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Kultprotur Gornja Radgona, trenutno deluje kot profesorica slovenskega in nemškega jezika ter koordinatorica izobraževalnega programa za Slovence na gimnaziji BORG in na srednji elektro šoli v Bad Radkersburgu.
Ivan Koncut bo kandidat SD v Lendavi. Kot učitelj športne vzgoje na Dvojezični osnovni šoli I v Lendavi in občinski svetnik Občine Lendava opozarja na množično odhajanje mladih iz Lendave. »V Lendavi potrebujemo delovna mesta z visoko dodano vrednostjo« poudarja Koncut, ki meni, da niso dovolj le nova delovna mesta, ki velikokrat ne prinašajo plačila za dostojno življenje.
V ljutomerskem okraju bo na listi SD kandidiral Bojan Lešer, ki si bo, kot še pišejo v izjavi za javnost, pri svojem delu med drugim prizadeval za odpravo dvojnega obdavčevanja ljudi, ki se dnevno vozijo na delo v sosednjo državo.

Kaj zdaj berejo drugi