vestnik

Stevanović vabi na "protest vseh protestov" tudi na Trg zmage v Murski Soboti

R.Š., 24. 10. 2021
Jure Zauneker
Lani spomladi so nekajkrat v manjšem številu na Trgi zmage že potekali tako imenovani kolesarski protesti, ki so na sporedu ob petkih.
Aktualno

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović in neuradni organizator protestov proti vladnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa znova nagovarja javnost prek družbenih omrežij. Protest naj bi tokrat potekal v več slovenskih mestih, tudi v Murski Soboti.

Po družbenih omrežjih je tudi tokrat zaokrožil poziv k protestu, ki ga je objavil kranjski mestni svetnik in predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović.



"Protest vseh protestov", kot je poimenoval shod, ki je napovedan za sredo, 27. oktobra, naj tokrat ne bi potekal le na Trgu republike v Ljubljani, ampak tudi na trgih ostalih slovenskih mest. Stevanović tako vabi med drugim tudi na Trg zmage v Murski Soboti. Kot je razvidno na straneh eUprave, tudi tokratni javni shod ni prijavljen.


"Sredine proteste" že zaznamovali incidenti


Protestniki na tako imenovanih sredinih protestih zahtevajo odpravo pogoja PCT in ukrepov za zajezitev epidemije covida-19, nasprotujejo cepljenju in zahtevajo odstop vlade. Še zmeraj pa močno odmeva policijska uporaba vodnega tipa in solzivca na množičnem protestu v Ljubljani v začetku oktobra, ko so policisti tudi pridržali Zorana Stevanovića. Opozicijske LMŠ, SD, Levice, SAB in Nep pa v že drugi interpelaciji, ki so jo pred dnevi vložile zoper notranjega ministra Aleša Hojsa, slednjemu očitajo tudi policijsko nasilje.

Ob petkih sicer potekajo tudi tako imenovani "kolesarski protesti", ki so v omejenem številu nekajkrat potekali tudi v Murski Soboti, a so hitro izzveneli.

protesti poziv zoran-stevanović covid-19