vestnik

Policija omejuje nenujne obiske na policijskih postajah

D. N., 18. 3. 2020
Nataša Juhnov
Slovenski policisti omejujejo nenujne obiske na policijskih postajah.
Aktualno

Slovenska policija prosi, naj za nenujne zadeve ljudje ne hodijo na policijske postaje, ampak naj jih raje pokličejo ali jim pišejo po elektronski pošti. Prav tako opozarjajo, da številka 113 ni namenjena informacijam o koronavirusu.

Slovenska policija zaradi učinkovitega opravljanja nalog ter zaradi zdravja svojih zaposlenih in drugih ljudi omejujejo obiske na policijskih postajah. Prosijo, naj jih ljudje za nenujne zadeve in vprašanja raje pokličejo na telefonske številke, ki so dostopne na spletnih straneh posameznih policijskih enot, ali jim pišejo po elektronski pošti, ki je prav tako dostopna na vseh spletnih straneh. Pri tem pa opozarjajo, da je številka 113 namenjena klicem v sili in ne podajanju informacij o koronavirusu.

Kot so zapisali na spletni strani slovenske policije, so namreč od prve potrjene okužbe s koronavirusom v Sloveniji prejeli ogromno klicev državljanov. Kot so še pojasnili, z ukrepom ne odrekajo storitev državljanom, ampak jih v primerih, ko je to možno, napotijo na druge, že obstoječe in uveljavljene komunikacijske kanale. 

Nataša Juhnov
Policisti opozarjajo, da številka 113 ni namenjena informacija o koronavirusu.
policija omejitve-obiskov