Gostilne in restavracije v tem obdobju pripravijo posebne menije z najmanj tremi hodi, cena teh pa je tokrat 18 evrov.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBukovniško jezero: dokler ne odstranijo mulja, bo ostalo prazno
Če dela ne bodo opravili v sklopu ukrepov interventnega zakona, ga bodo v okviru načrta za okrevanje in odpornost.
Teden restavracij je bil prvič prirejen leta 2012, predvsem zato, da ima večina zaradi prijaznejših cen menijev možnost obiskati restavracije, ki jih sicer ne bi. Selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger je dejal: "Sodelujejo zgolj dobre gostilne in restavracije, ki so pripravile res dobre jedi in menije za prijazno ceno. Teden restavracij, ki ni več le občasna akcija, temveč je prerasel v množično dobrojedsko gibanje, je zato spodbuda, da radi dobro jemo vse leto.”
Na Tednu restavracij iz Pomurja sodelujejo:
gostilna Zorko (Boreci), gostilna Mencinger (Črešnjevci), gostilna Rajh (Bakovci) in gostilna Tramšek (Žerovinci).