vestnik

Stranka SMC ne skriva več kandidatov za poslance

A. N. R. R., 3. 5. 2018
Jure Zauneker
Kandidati za poslance Stranke modernega centra, od leve  Darko Horvat, Aleksander Kavčič, Vera Granfol, Dušan Radič in Milan Osterc.
Aktualno

Svoje pomurske kandidate za poslance je v Murski republiki v Zvezdi predstavila tudi Stranka modernega centra (SMC). Kar dva aktualna pomurska poslanca te stranke Dušan Radič (Murska Sobota I) in Aleksander Kavčič (Ljutomer), bosta kandidirala tudi na prihajajočih državnozborskih volitvah, ki bodo 3. junija. Poleg njiju pa se bodo za stolček v parlamentu v svojem okraju potegovali še Vera Granfol (Gornja Radgona), Darko Horvat (Lendava) in Milan Osterc (Murska Sobota II).

Kot so prepričani v stranki SMC je v pomurski regiji v zadnjem obdobju viden velik razvojni napredek, v vsaki občini je vsaj eno gradbišče, veliko se dela za izboljšanje cestne infrastrukture, ki je prejšnja leta stagniralo, po prizadevanjih gospodarskega ministrstva Zdravka Počivalška pa je Murska Sobota dobila tudi objekt Expa. Kandidati za poslance so v svoj program na podlagi opažanj iz okolja, v katerem živijo, zapisali, kaj bodo njihove prioritete ter kako bodo, če bodo izvoljeni, zastopali svoj volilni okraj in Pomurje.


fd4b5309e661625c30c6c83e93e4c6bf
Jure Zauneker
Dušana Radiča so k ponovni kandidaturi spodbudili dobri rezultati vlade, predvsem na področju gospodarstva in upadanje brezposelnosti.


a658753103e443200e3a94b2396a37aa
Jure Zauneker
Aktualni poslanec Aleksander Kavčič se je odločil za ponovno kandidaturo zaradi velike podpore županov in pomembnih ljudi iz svojega volilnega okolja.


Dušan Radič se bo med drugim zavzemal za razvoj podeželja in večjo samooskrbo s hrano, pomembnejšo vlogo turizma in izgradnjo soboške obvoznice, Aleksander Kavčič za izboljšanje cestne infrastrukture in varnosti v prometu, med drugim pa bo soboškemu županu Aleksandru Jevšku predlagal, da eno od soboških ulico poimenuje ljutomerska.

22137fa1aca4c0747d90714320befb21
Jure Zauneker
Vera Granfol si bo prizadevala za pospešitev razvoja regije, cestne infrastrukture in za skrbi za vse generacije.


Vera Granfol bo v ospredje postavila ureditev degradiranih območij, poenostavitev administrativnih postopkov, digitalizacijo, več sredstev za kmetijstvo ter večjo vlogo mladih in povečanje možnosti zaposlitev.

a32a286931696d2a7e0d94ca3a959573
Jure Zauneker
Darko Horvat bo še posebno aktiven na področju zdravja tukajšnjega prebivalstva.

Darko Horvat, se bo zavzemal za promocijo zdravja, boljši življenjski slog in oskrbno starejših ter spodbude kmetom za pridelavo zdrave hrane.

a1980a972f81034eeeb17f3ce2532f7e
Jure Zauneker
Milan Osterc se je vedno zavzemal za človeka in s tem bi želel kot poslanec tudi nadaljevati.

Milan Oster, ki kot meni, se je vedno zavzemal za človeka, bo s tem poslanstvom tudi nadaljeval, prizadeval po si bo še za spremembo zdravstvenega sistema in večjo skrb za starejše, zagovarjal pa bo vse spremembe, ki bodo Pomurju prinesle dobrobit, še posebno pa za rešitev problema pitne vode na Goričkem.


smc kandidati za poslance pomurje