vestnik

Svet ima Ronalda, Sobota pa Koutra

Tomo Köleš, 23. 8. 2018
Srečko Meolic
Njega je vsepovsod polno.
Aktualno

Nekdo, ki mu je bilo očitno dovolj reklamiranja Ronalda na plakatih, je z zanimivo domislico opozoril, da imamo tudi v naših krajih nogometnega mojstra.

Svet ima Ronalda, Sobota (in Pomurje) pa ima Koutra. Tako bi lahko na kratko opisali domislico, ki se je pojavila na plakatu na Bakovski cesti pred vstopom v Mursko Soboto. Aluzija je seveda na nogometno mojstrovino igralca Mure Nina Koutra, ko je proti Domžalam dosegel zadetek s tako imenovano "rabono" v polni hitrosti.


O tem golu, ki ga je na spletu videlo že okrog 10 milijonov ljudi, so pisali in ga predvajali ne samo v Angliji, Italiji, Španiji, Portugalski in drugod po Evropi, ampak tudi v Braziliji, Argentini, Čilu, Kolumbiji in drugje po Južni Ameriki. Še več, nekateri od brazilskih medijev so pisali, da je Koutrov zadetek kandidat ne samo za gol meseca, ampak celo za gol leta.


A domislica s plakatom ima samo eno "napakico". Koutra namreč ne bomo gledali na kanalu Šport TV, ker tekme slovenske lige prenašata le slovenska nacionalka in Planet TV. A vseeno še enkrat vzeto na znanje: mojstri so doma tudi tukaj.

5eb5f43b3301459eb06247f9b018f8ea
Srečko Meolic
On pa je samo naš. In njegov gol znan po celem svetu.

Aleš Cipot
Nino Kouter je po doseženem golu proti Domžalam prejemal čestitke z vseh strani. 
nogomet ronaldo Nino Kouter plakat
Kaj zdaj berejo drugi