vestnik

Svet zavoda za Fekonjo, čakajo na soglasje ministrstva

Majda Horvat, 14. 9. 2019
Marina Vrbnjak
Center za socialno delo Pomurje.
Aktualno

Svet Centra za socialno delo (CSD) Pomurje je s tajnim glasovanjem in z večino glasov izbral Sandro Fekonja za najprimernejšo kandidatko za vodenje CSD Pomurje, pred sprejetjem sklepa o imenovanju Fekonjeve za direktorico pa si bo pridobil še soglasje ministrice, pristojne za socialno varstvo.

Direktorski mandat se podeljuje za dobo petih let. Svet CSD Pomurje je o tem odločal na seji 5. septembra, na kateri je vizijo vodenja javnega zavoda predstavilo vseh šest kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje razpisa. Ta je bil odprt do 19. julija. Kot smo že poročali, je prispelo sedem vlog, oddali so jih Sandra Fekonja (CSD, enota Ljutomer), Carmen Šeruga (CSD, enota Gornja Radgona),Darko Krajnc (Hiša Sadeži družbe), Nataša Meolic (dosedanja v. d. CSD Pomurje),Tadeja Pitz Prasl (Zavod Karion),Danijela Cug (CSD, enota Murska Sobota) in Andrej Kociper, ki pa ni izpolnjeval razpisnih pogojev, saj ob prijavi ni imel opravljenega strokovnega izpita s področja socialnega varstva. 

sandra-fekonja, csd-pomurje
Marina Vrbnjak
Sandra Fekonja.

Stanislava Perčič, predsednica sveta zavoda, je izjavila, da sta dve predstavnici zaposlenih v svetu zavoda pred sejo preverili podporo in mnenje zaposlenih CSD glede kandidatov za zasedbo direktorskega mesta, prav tako je dejala, da se je svet seznanil z vsebino anonimk v zvezi z vodenjem in delom dosedanje v. d. direktorja CSD Pomurje Nataše Meolic. Te so namreč prišle tudi v javnost. Člani sveta so glede navedb v razpravi povedali svoja mnenja, enotnega mnenja pa, tako Perčičeva, svet zavoda ni oblikoval. Meoličeva je v. d. direktorja postala 1. julija po prenehanju enoletnega mandata dotedanjega v. d. direktorja Branka Petovarja. Petovar se je namreč odločil, da prepusti vodenje zavoda ter prevzame nalogekoordinatorja za invalidsko varstvo na območju Pomurja.

csd-pomurje direktor