vestnik

Svet zavoda Pomurske lekarne potrdil Ivana Zajca za direktorja

T. M., 4. 2. 2021
Timotej Milanov
Seja sveta zavoda Pomurske lekarne
Aktualno

Predstavnica mestne občine in ostali člani sveta zavoda še vedno na različnih bregovih

Člani sveta zavoda Pomurske lekarne so potrdili Ivana Zajca za direktorja tega javnega zavoda. Tudi tokrat je bil Zajc edini kandidat, ki se je prijavil na razpis. K njegovemu imenovanju mora po odloku o ustanovitvi javnega zavoda dati soglasje še Mestna občina Murska Sobota. Najprej bo o njegovem imenovanju odločala občinska kadrovska komisija, nato pa še mestni svet.

pomurske-lekarne
Timotej Milanov
Predsednica sveta zavoda Polonca Fiala Novak in Ivan Zajc.

Predstavnica mestne občine v svetu zavoda Milena Vöröš je na seji povedala, da se tokrat zadeva ne bo ustavila na kadrovski komisiji, temveč bo v vsakem primeru o njej odločal mestni svet. Če bodo vlogo pravočasno prejeli, morda že na naslednji seji.

Pri tem je še povedala, da se mnenje mestne občine glede Zajca ni spremenilo in da ga še vedno ne podpirajo za direktorja. Sama je bila tudi edina med člani sveta zavoda, ki Zajca ni podprla, medtem ko Zajc uživa podporo vseh ostalih občin ustanoviteljic. Kot je znano, mestna občina Zajcu že več let očita neizvajanje javnih naročil pri nabavi zdravil. 

pomurske-lekarne
Timotej Milanov
Seja sveta zavoda Pomurske lekarne je tokrat zaradi okoliščin potekala v prostorih beltinskega kulturnega doma.

Vöröševa je še predlagala, da bi svet zavoda sprejel sklep, po katerem bi Pomurske lekarne znižale cene zdravil, ki lajšajo simptome koronavirusa, za vsaj 30 odstotkov, a ostali člani sveta zavoda tega niso podprli. So pa podprli sklep, ki ga je predlagal predstavnik zaposlenih Damir Domjan, in sicer, da svet zavoda ni pristojen za oblikovanje cen zdravil, zaradi česar te odgovornosti ni možno prelagati na člane sveta zavoda.

Po besedah pomočnika direktorja Dejana Gomboca v Pomurskih lekarnah v letošnjem letu načrtujejo 30 milijonov evrov prihodkov, od tega 2,5 milijona evrov predstavljajo sredstva, namenjena izvajanju lekarniške dejavnosti.

Preberite še: Ivan Zajc bo vnovič poskusil

pomurske-lekarne Vestnik