vestnik

Sveti Jurij ob Ščavnici: Ivan Fras in Anton Slana na nasprotnih bregovih 

Marina Vrbnjak, 25. 4. 2019
Marina Vrbnjak
Anton Slana 
Aktualno

Včeraj se je v Modri dvorani Kulturno upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici odvila 4. redna seja Občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici. Kot osrednji točki dnevnega reda sta bili predvideni obravnava in sprejem predloga Zaključnega računa proračuna Občine Sveti Jurij ob Ščavnici za leto 2018 in Obravnava in sprejem osnutka Odloka o proračunu Občine Sveti Jurij ob Ščavnici za leto 2019.

Seja se je končala predčasno, saj občinski svetniki niso potrdili dnevnega reda. S strani Ivana Frasa oziroma svetniške skupine, ki jo predstavlja, je bil namreč podan predlog, da se nadnevni red uvrsti točka o problematiki izvajanja programa vzdrževanja občinskih cest. Župan Anton Slana predloga ni sprejel in dal na glasovanje dnevni red brez te točke. Slednjega so potrdili le štirje svetniki, kar je povzročilo zaključitev seje.



"Naša svetniška skupina je zahtevala dodatno točko na dnevni red z obrazložitvijo, da je stanje na naših cestah zelo slabo, da se redno vzdrževanje občinskih cest ne izvaja, to pa zato, ker ni potrjen letni plan izvajanja te službe, saj župan in občinska uprava koncesionarju nočejo potrditi letnega programa dela, zaradi česar koncesionar ne more izvajati redne službe," nam je pojasnil svetnikIvan Fras. V želji, da bi predstavnik koncesionarja razložil nastalo situacijo in pojasnil odnos med občinsko upravo, županom in koncesionarjem so ga povabili na sejo, ter predlagali novo točko dnevnega reda. "Eden od razlogov je tudi ta, da smo na preteklih treh sejah poslušali same slabe stvari glede izvajanja del koncesionarja in na nek način tudi od občanov iz naših volilnih enot, ker se ceste ne vzdržujejo in se krivda prenaša tudi na člane občinskega sveta," je še dodal.


Župan Anton Slana oporeka besedam svetniške skupine. »Glede na to, da je predlagatelj nosilnih točk dnevnega reda župan, ne more kar nekdo nekoga vabiti za uvodničarja k točki dnevnega reda. Jaz tudi moram imeti pripravljeno dokumentacijo saj gre za resno razpravo in za ogromne zneske, ki jih prejema koncesionar. Za ceste se skrbi najmanj tako kot prej, predvsem pa se skrbi za to, da se koncesionarju plača samo tisto, kar je res narejeno. Na občinski urpavi vodimo dobro kontrolo nad tem, kaj koncesionar počne," je povedal. Dodal je, da letni plan je bil sprejet. Mnenja je, da gre le za nagajanje posameznih članov občinskega sveta, da se ne sprejme proračun, razlogi za to pa mu niso znani.

občinska seja SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI