vestnik

Sveti Jurij ob Ščavnici: Usoda vrtca odvisna od rezultatov razpisa

Vestnik, 13. 3. 2021
M.V.
Zbrali so se na 24. redni seji.
Aktualno

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici je na nedavni razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu prijavila dva projekta za izgradnjo prizidka k obstoječemu vrtcu.

Spomnimo, da obstoječa projekta že dlje časa predstavljata glavno jabolko spora  med županom in skupino občinskih svetnikov. Večina svetnikov namreč podpira izgradnjo prizidka manjšega štiri oddelčnega vrtca, medtem ko župan vztraja pri izgradnji novega pet oddelčnega vrtca.

DSC_3074
M.V.
Svetniki so predlagali kompromisno rešitev.

Na občinski seji, ki se je odvila v sredo, je zato skupina sedmih svetnikov predlagala kompromisno rešitev, s katero bi nesoglasja zaključili. » Da se razrešijo večletna nesoglasja med županom in občinskim svetom občine Sveti Jurij ob Ščavnici, katera varianta vrtca Sonček se bo gradila, se v smislu gospodarnega ravnanja z občinskimi financami dogovori, da se v primeru uspešnosti na razpis MIZŠ za sofinanciranje vrtcev gradi večja in dražja varianta, v primeru neuspešnosti pa manjša in s tem cenejša varianta z možnostjo posodobitve obstoječe kuhinje,« je predlog predstavil občinski svetnik Ivan Fras.

Predlog so v obliki sklepa vključili v dodatno točko dnevnega reda, ki je bila sprejeta. Kot je pojasnil svetnik Mirko Ljubec, se bo v primeru uspešnosti na razpisu takoj pristopilo k vsem aktivnostim za izgradnjo novogradnje, v primeru neuspeha pa k izgradnji štiri oddelčnega prizidka. Župan predloga sicer ni podprl, izgradnje manjšega prizidka namreč ne misli podpisati, kar je poudaril že večkrat.

Več v tiskani izdaji Vestnika, ki izide 18.marca.

sveti-jurij-ob-ščavnici vrtec-sonček prizidek novogradnja ivan-fras mirko-ljubec anton-slana