vestnik

Sveti Jurij ob Ščavnici: Vsako gospodinjstvo bo prejelo zaščitno masko iz blaga

M.V., 1. 4. 2020
Marina Vrbnjak
Za začetek bo vsako gospodinjstvo prejelo eno bombažno pralno masko.
Aktualno

Zaščitne maske iz blaga, ki jih prostovoljno šivajo domačinke, bodo prejela vsa gospodinjstva v občini Sveti Jurij ob Ščavnici

Na pobudo župana Antona Slane in občinskega štaba civilne zaščite, ki ga vodi Franc Štuhec, so se včeraj v prostorih Centra ponovne uporabe zbrale prostovoljke in pričele šivati zaščitne maske iz blaga, ki jih bodo v naslednjih dneh občani brezplačno prejeli na dom.

zaščitne-maske, koronavirus, maske, šivanje
Marina Vrbnjak
Za začetek bo vsako gospodinjstvo prejelo eno bombažno pralno masko.

Kot je povedala Melita Muhič, direktorica občinske uprave, so po tem, ko je vlada sprejela odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih površinah začutili potrebo, da še aktivneje pristopijo k izvajanju ukrepov in na nek način pomagajo tudi občanom. »S strani štaba civilne zaščite Pomurje dobimo le minimalne količine zaščitnih sredstev, ki pa jih moramo razdeliti trgovinam z živili oziroma vsem upravičencem, ki smo jih občine dolžne oskrbovati z zaščitnimi sredstvi,« je pojasnila. Na občini so zato stopili v stik z domačinko Simono Vršič, ki jim je pomagala pri organizaciji ter izbiri blaga.

zaščitne-maske, koronavirus, maske, šivanje
Marina Vrbnjak
»Danes s šivanjem nadaljujejo, že jutri pa jih bo po gospodinjstvih začel razdeljevati občinski štab civilne zaščite s pomočjo prostovoljcev in gasilskih operativcev,« je povedal Franc Štuhec.

Občina je po dogovoru kupila potreben material ter zagotovila primeren prostor v tamkajšnjem Centru ponovne uporabe. Okoli pet prostovoljk, ki se ne želi izpostaviti, je s sabo prineslo šivalne stroje in že prvi dan šivanja zaključilo s 350 maskami. »Danes s šivanjem nadaljujejo, že jutri pa jih bo po gospodinjstvih začel razdeljevati občinski štab civilne zaščite s pomočjo prostovoljcev in gasilskih operativcev,« je povedal Franc Štuhec. »Za začetek bo vsako gospodinjstvo, teh je okoli 970, prejelo eno pralno masko. Gre za bombažne maske z vrvicami, univerzalne velikosti, ki so primerne za otroke in odrasle,« pa je dodala Muhičeva. Ob tem sta izrazila zahvalo vsem občankam, ki so se prostovoljno odločile pomagati ter tudi vsem ostalim, ki zase in sovaščane maske šivajo doma.

zaščitne-maske sveti-jurij-ob-ščavnici