vestnik

Svetovalna skupina za covid-19 bo danes pretresala vladni semafor

Vestnik, STA, 5. 4. 2021
STA
Mateja Logar in Janez Poklukar
Aktualno

Svetovalna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje bo danes odločala o morebitnih spremembah pri vladnem semaforju sproščanja ukrepov glede na epidemiološko stanje v državi.

Člani skupine so doslej nabirali predloge in zamisli, ali bi katerega od omejitvenih ukrepov, ki veja za določeno fazo epidemije, prestavili v drugo skupino. O tem bodo potem razpravljali danes pozno zvečer, tako da je informacije, kaj so se odločili, možno pričakovati v torek.

koroanvirus, podatki
Vlada RS
Načrt sproščanja ukrepov
V četrtek so stopili v veljavo strogi omejitveni ukrepi, gre za t. i. zaprtje države, ki bo trajalo predvidoma do 12. aprila. Po tem naj bi veljali ukrepi v skladu z vladnim semaforjem, pri čemer je minister za zdravje Janez Poklukar že v nedeljo napovedal, da bi ga lahko v vmesnem času prevetrili. Policijska ura naj bi po besedah Mateje Logar, vodje svetovalne skupine, ostala, dokler se epidemiološke razmere v državi ne izboljšajo. 

Trenutni semafor je razdeljen na pet skupin, glavna kriterija skupin sta sedemdnevno povprečje števila okuženih in število hospitaliziranih bolnikov s covid-19.

koronavirus ukrepi svetovalna-skupina
Kaj zdaj berejo drugi