vestnik

Sveže z novinarske konference: Pred vrati je 13. Srebrna žogica Lendave

Tomo Köleš, 13. 4. 2018
Zauneker Jure
Predsednik BK Mladost Bojan Sekereš poudarja, da so stroški organizacije turnirja pokriti iz prijavnin in prispevkov sponzorjev.
Aktualno

Srebrna žogica Lendave je eden najmočnejših mednarodnih mladinskih turnirjev v badmintonu v Sloveniji. Na novinarski konferenci so predstavili že trinajsto izvedbo, ki bo potekala od 20. do 22. aprila.

Potek 13. Srebrne žogice Lendave so v sejni sobi lendavskega hotela Lipa predstavili predsednik Badmintonskega kluba (BK) Mladost Lendava Bojan Sekereš, trener Denis Pešehonov in medijska predstavnica kluba Martina Bukovec. Lani je na turnirju nastopilo čez 180 tekmovalcev, in tudi letos pričakujejo podobno številko, čeprav prijave še potekajo. Prišli bodo igralci iz sedmih držav: Hrvaške, Slovenije, Srbije, Madžarske, Slovaške, Češke in tokrat prvič tudi iz Izraela.


Tekmovanje se bo pričelo v petek, 20. aprila, ob 15. uri v dvorani Dvojezične srednje šole (DSŠ), v soboto, 21. aprila, bo zaradi velikega števila tekmovalcev potekalo še tudi v dvorani Dvojezične osnovne šole (DOŠ) I, v nedeljo, 22. aprila, pa bodo finala od 12. ure v dvorani DSŠ. Igralo se bo v posamični konkurenci in v dvojicah. V prvem delu bodo kvalifikacije po skupinah, nato pa bodo sledili dvoboji na izločanje.


Domači klub Mladost bo imel v vseh kategorijah skupno 18 predstavnikov. U11: Tija Horvat, Hana Oletič, Tatjana Jablanovec, Iva Koša, Zoja Lovrin, Nikita Pešehonov, Anel Pahor, Timotej Jablanovec; U13: Jakob Kiralj, Žiga Doler, Blaž Gönc, Vid Lebar; U15: David Gabor, Luka Gavrilovič, Dorian Hranilovič, Anel Hac Györköš; U19: Kaja Škrban, Tameron Hranilovič. Od nekaterih v klubu pričakujejo boj za medalje, od drugih pa samo nabiranje potrebnih in koristnih izkušenj.

0e1d3dcfe9937049abfa1a5b1ce3c67e
Zauneker Jure
Trener Denis Pešehonov je napovedal, da se bodo nekateri tekmovalci domačega kluba borili za medalje, drugi pa nabirali izkušnje.


Stroški organizacije tekmovanja znašajo do več tisoč evrov, a so popolnoma pokriti iz prijavnin in prispevkov sponzorjev, med katerimi je največji donator občina Lendava. Vsi nastopajoči bodo dobili simbolične nagrade, prvi štirje v vsaki kategoriji pa še praktične nagrade in pokale.

12982b973838b510098db91fe7eab2c0
Zauneker Jure
Potek 13. Srebrne žogice Lendave so v hotelu Lipa predstavili predsednik BK Mladost Bojan Sekereš, trener Denis Pešehonov in medijska predstavnica kluba Martina Bukovec.

Luka Zorko
badminton lendava Srebrna žogica Bojan Sekereš Denis Pešehonov
Kaj zdaj berejo drugi