vestnik

Peter Szijjarto naj bi v Lendavi položil tudi temeljni kamen za gradnjo objektov nogometne akademije

Majda Horvat, 14. 6. 2021
Majda Horvat
Obnova stavbe v centru mesta Lendava, ki jo je kupila madžarska vlada. V njej bodo prostor dobili Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost, tednika Nepujsag in druge manjšinske organizacije.
Aktualno

Prevzel bo naziv častnega občana, si ogledal naložbe in neuradno položil temeljni kamen za nogometno akademijo

Peter Szijjarto, minister za zunanje zadeve in trgovino Madžarske, bo ta četrtek prevzel naziv častnega občana Občine Lendava, ki mu ga je občinski svet podelil oktobra 2020 pred občinskim praznikom. Slovesna podelitev bo potekala v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, še prej pa se bo sestal z županom Janezom Magyarjem v mestni hiši.

To bo tudi priložnost, da si visoki gost ogleda obnovo stavbe, ki jo je v starem mestnem jedru Lendave kupila leta 2019 madžarska vlada oziroma ministrstvo, ki ga vodi, v nji pa bodo prostore  dobili Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost, uredništvo manjšinskega tednika Nepujsag ter druge narodnostne organizacije. Vrednost celotne naložbe je približno 4,5 milijona evrov.

dolga-vas, srečanje-ministrov-slovenije-in-madžarske
Jure Zauneker
Peter Szijjarto, minister za zunanje zadeve in trgovino Madžarske, bo v četrtek, 17. junija prevzel naslov častnega občana Občine Lendava.

Čeprav program obiska zunanjega ministra uradno še ni znan, pa je neuradno že mogoče slišati, da bo Szijjarto ob svojem obisku v Lendavi položil tudi temeljni kamen za gradnjo objektov nogometne akademije.

lendava nogometna-akademija zunanji-minister
Kaj zdaj berejo drugi