vestnik

Ta pomurska podjetja odpirajo vrata mladini

STA, I.B., 28. 11. 2019
Nataša Juhnov
Z dogodkom želijo organizatorji učencem, dijakom, študentom in iskalcem zaposlitve olajšati pravilno izbiro nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve.
Aktualno

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z zavodoma za zaposlovanje in za šolstvo danes četrtič pripravlja dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše. Podjetja po vsej Sloveniji bodo ob tej priložnosti predstavila delovne procese in pogoje dela.

Z dogodkom želijo organizatorji učencem, dijakom, študentom in iskalcem zaposlitve olajšati pravilno izbiro nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve, so sporočili iz GZS. "Pogosto predvsem mladi za rešitev iz te zagate namreč izberejo lažjo pot, tako da se odločijo za srednje šole ali fakultete, v katere se vpišejo njihovi sošolci in prijatelji. Izkaže se, da takšne hitre odločitve, brez dodatnega in dobrega premisleka, niso najbolj ustrezne," so poudarili.

gornja-radgona, elrad
Jure Zauneker
Z dogodkom želijo organizatorji učencem, dijakom, študentom in iskalcem zaposlitve olajšati pravilno izbiro nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve.

Dogodek poteka v popoldanskih urah, po celotni Sloveniji pa sodeluje čez sto podjetij. Obiskov v številnih podjetjih po vsej Sloveniji se je v dosedanjih izvedbah dogodka udeležilo skupno več kot 5000 udeležencev. 96 odstotkov jih je bilo po navedbah GZS izredno zadovoljnih in je izrazilo željo, da bi lahko podjetja obiskali ponovno.

V Pomurju bodo svoja vrata odprla podjetja Arcont, Elrad international, Medicop, Megras, Panvita, Panvita Mesna industrija Radgona, Radenska, Reflex, Var, Varis in Xal. 

gospodarstvo podjetja mladi