vestnik

Ta teden poteka asfaltiranje Kroške ulice. Kdaj in na katerih odsekih bodo zapore?

Vestnik, 27. 4. 2021
Marina Vrbnjak
Kroška ulica pred začetkom obnove.
Aktualno

Kroška ulica v Murski Soboti se že nekaj časa obnavlja. V teh dneh je načrtovano asfaltiranje ceste, zato prihaja do popolnih zapor.

Kot so sporočili iz Mestne občine Murska Sobota, je v ponedeljek asfaltiranje potekalo na odseku od Cankarjeve ulice do križišča za Jakobovo naselje, danes pa bodo grob asfalt nanesli na odsek od križišča za Jakobovo naselje do razbremenilnega kanala. Jutri, v četrtek bo sledil nanos finega asfalta na odseku od Cankarjeve ulice do križišča za Jakobovo naselje, v petek na odseku od križišča za Jakobovo naselje do razbremenilnega kanala in od slednjega do obvoznice. 

Ob izvedbi grobih asfaltov bo motorni promet dovoljen le izven časa del na gradbišču, ob izvedbi finih asfaltov pa bo cesta zaradi utrditve asfalta zaprta ves čas, tudi po zaključku del na gradbišču. V času del po Kroški ulici ne bodo vozili avtobusi, usmerjeni bodo preko ulice Zorana Velnerja in Tišinske ulice. 

Večina asfaltiranja naj bi se izvedla v zadnjem tednu aprila, če bodo to preprečile slabe vremenske razmere pa se lahko dela zavlečejo v prihodnji teden. 

murska-sobota, obnove
Marina Vrbnjak
Kroška ulica bo kmalu dobila prenovljeno podobo.

Spomnimo, da je osnovni namen celovite obnove v sklopu projekta trajnostne mobilnosti Urejanje kolesarskih povezav - 2 faza, izgradnja pločnikov in kolesarske steze po sodobnih smernicah in čim bolj prijazno uporabnikom. Načrtovala se je tudi nujna obnova ceste, ki bo izvedena v večjem obsegu, kot je bila sprva načrtovana. Na Mestni občini Murska Sobota pravijo, da bo obnova cestišča tako boljša in trajnejša. 

murska-sobota kroška-ulica asfaltiranje obnova popolna-zapora