vestnik

Takšne praznične čarovnije so v veselem decembru pripravili v Moravskih Toplicah

R.Š., 9. 12. 2022
TIC Moravske Toplice
Zvrstili se bodo številni dogodki in koncerti, za mlade in stare, za konec pa še silvestrovanje na prostem.
Aktualno

Številne prireditve v okviru sklopa Praznične čarovnije v Moravskih Toplicah 2022 med 9. in 31. decembrom 2022 v organizaciji TIC Moravske Toplice.

V Moravskih Toplicah bodo v veseli december vstopili s slovesnim prižigom lučk danes ob 17.30, ko bo središče Moravskih Toplic zažarelo v pravljični svetlobi s Palčkom Fricom v družbi nastopajočih otrok iz Osnovne šole Fokovci, božičnega cirkusa Arbadakarba in pevke Betke Lebar – Eli Lee. V Božičkovi pisarni, tudi letos je vzpostavljena v eni od prodajnih hišk praznične tržnice, bo skrbno sprejemal pisma Božičku. Božičkova pisarna bo odprta med 9. in 23. decembrom 2022, pisma pa palček pričakuje od četrtka do sobote med 15. in 18. uro. Vse male in velike otroke, ki bodo napisali pismo in ga prinesli v Božičkovo pisarno, čaka presenečenje.



Obiskovalce pričakuje tudi bogata sejemska praznična ponudba kakovostnih izdelkov, za katerimi stojijo marljivi lokalni ponudniki. Praznična tržnica se bo zvrstila med četrtki in sobotami od 1. do 30. decembra 2022, od 14. ure naprej v prodajnih hiškah v središču Moravskih Toplic. Tudi ustvarjalno bo, saj prihajajo Drobna čarobna doživetja za otroke. V bližini Božičkove pisarne bo 17. decembra 2022 zadišalo po medenjakih. V ustvarjalnem vzdušju se bo med 14.00 in 15.00 odvijala delavnica okrasitve medenjakov in izdelovanja praznične dekoracije iz različnih materialov. Palček Fric bo dobil družbo čarodeja. Za pravo praznično vzdušje bo z glasbo ob 16.00 poskrbel Ansambel Zasebne glasbene šole VIRTUOZ. Za svoj nastop pripravljajo bogat repertoar znanih božičnih pesmi. V mehkobo praznikov pa bo z glasbo popeljala pevka Betka Lebar – Eli Lee. V nedeljo, 18. decembra, ob 17. uri v Evangeličanski cerkvi Dobrega pastirja Jezusa v Moravskih Toplicah bodo praznično vzdušje pričarali nadarjeni člani Mešanega pevskega zbora Štefana Kovača, ki deluje pod mentorstvom zborovodje Tomija Bušinoskega.

tic koledar 2023
TIC Moravske Toplice
V Moravskih Toplicah za veseli december ne bo dolgčas.



Bogat repertoar znanih prazničnih skladb bo na sporedu tudi na Novoletnem koncertu Ansambla Zasebne glasbene šole Virtuoz, ki deluje pod strokovnim vodstvom Mirana Čarnija, v sredo, 28. decembra 2022 ob 17.00 pri prodajnih hiškah na prostem v Moravskih Toplicah. Nastopila bo tudi Betka Eli Lee.

v petek, 23. decembra bodo lahko otroci med 17. in 19. uro v Božičkovi pisarni na osrednjem sejemskem prostoru prevzeli kartice BOŽIČKOV GOZDNI LABIRINT in se nato z odraslimi spremljevalci odpravili po označeni poti do gozda Čreta. Na poti iskanja pravljičnih junakov, ki so se skrili v varnem zavetju čarobnih dreves, bodo na prejeti kartici od različnih pravljičnih junakov morali pridobiti 8 žigov. Vse pravilno ožigosane kartice bodo otroci v škatlo odložili in trije srečneži se bodo po žrebanju palčka Frica lepe nagrade razveselili. Čudovito presenečenje poleg Božička s pravljičnimi junaki bo prav gotovo Sneguljčica, ki je največja oboževalka Damjane Golavšek in zna njene otroške pesmi prav vse čisto na pamet. Pod idejni koncept Božičkovega srečanja z otroci se je tudi letos na povabilo TIC Moravske Toplice podpisala Zvezdana Gorenčič Novljan z ekipo iz Hiše Antonije (Eventplus d.o.o., prireditve in turizem).

Praznične čarovnije bodo v Moravskih Toplicah sklenili s Silvestrovanjem na prostem z Ansamblom Aktual, ki bo nastopil na najdaljšo noč v letu od 22. ure naprej. V Moravskih Toplicah pa ne pozabljajo na trajnost tudi v veselem prazničnem času. Pri praznični okrasitvi so posebno pozornost letos namenili varčnejši razsvetljavi z namestitvijo LED luči. S kasnejšim prižigom bodo praznične luči letos svetile manj časa, in sicer od 9. decembra 2022 do 3. januarja 2023. Na prazničnih stojnicah vas bodo pričakali rokodelski izdelki in namesto plastične embalaže okolju prijazni kozarci. Vsled zmanjševanja onesnaževanja zraka je letos organizator sklenil, da ne bo prižgal polnočnega ognjemeta, obenem pa obiskovalce in prebivalce poziva k ukrepom za zaščito okolja in živali, in da se, če je le mogoče, odpovedo pirotehničnim sredstvom.

moravske-toplice tic-moravske-toplice veseli-december silvestrovanje prireditve tržnica
Kaj zdaj berejo drugi