vestnik

Takšno vreme nas čaka konec tedna

Vestnik, 2. 8. 2019
Profimedia
Danes in jutri so možne plohe. 
Aktualno

Po napovedih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) bo danes spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, možna pa so tudi krajevna neurja. Vikend bo sončen. 

Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27°C. Padavine bodo do sobotnega jutra večinoma ponehalo, od zahoda pa se bo zjasnilo. Jutri bo ob Jadranu prevladovalo sončno vreme, drugod pa bo več spremenljive oblačnosti, popoldne lahko nastanejo plohe in nevihte. Kot kažejo podatki Urada za meteorologijo in hidrologijo, ARSA ter Oddelka za hidrološke napovedi, bo prvi izrazitejši val neviht Slovenijo prešel dopoldne in sredi dneva, drugi pa je predviden proti večeru. Ob Obali bo ob nevihtah zapisal močan veter zahodnih in severnih smeri, s sunki od 70 do 100 kilometrov na uro.



Ob močnejših nevihtah lahko v petek čez dan in v noči na soboto narastejo manjši vodotoki in hudourniki, ob močnejših nalivih pa se lahko tudi razlijejo. Verjetnost za naraščanje vodotokov bo odvisna od prehoda neviht.
V nedeljo in v ponedeljek, tako ARSO, bo prevladovalo sončno vreme, popoldne pa bo zlasti v gorskem svetu možna kakšna ploha.

vremenska napoved arso vikend