vestnik

Te največje kmetijske pridelke so razstavili v Pečarovcih

Vestnik.si, 21. 9. 2022
TKŠD Pečarovci
Razstavljeni pridelki.
Aktualno

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci je tudi letos pripravilo razstavo naj... kmetijskih pridelkov Pomurja, imenovano Ges mon pa najvejkše, najvekšno v 2022.

Prejete pridelke so razstavili pri vaško gasilskem domu v Pečarovcih. Največjo oziroma najtežjo bučo je pridelala Lana Bobič iz Križevec, tehtala je 105 kilogramov. Jožef Rituper iz Pečarovec je prinesel na razstavo hruško, težko 334 gramov, Majda Vrečič, prav tako iz Pečarovec, jabolko, ki je tehtala 385 gramov. Najtežji grozd, imel je 1022 gramov, je pridelal Franc Zelko iz Pečarovec, najtežji krompir, 1265 gramov je kazala tehtnica, pa Zlatko Drvarič iz Otovec. 

tkšd-pečarovci, razstava, kmetijski-pridelki
TKŠD Pečarovci
Razstavljeni pridelki.


Paprika, ki jo je pridelala domačinka Majda Sever, je imela 422 gramov, koruzni storž, ki je zrasel pri Beli Severju iz Pečarovec, 392 gramov. Lastnica najtežje krmilne pese - 5211 gramov - je še ena domačinka, in sicer Irena Petrijan. 


Naj stvaritev narave je pridelal Roman Hercl iz Pečarovec, ki je na razstavo prinesel bučo, neobičajne oblike. Prav tako je komisija prejela ogromen paradižnik z domačije Helene Hajdinjak. 

tkšd-pečarovci, razstava, kmetijski-pridelki
TKŠD Pečarovci
Razstavljeni pridelki.

Organizatorji so ob koncu še povedali, da so bili vsi sodelujoči nagrajeni. 

tkšd-pečarovci razstava kmetijski-pridelki