vestnik

(TEDEN OTROKA) Povabilo, naj otroci razigrani uživajo dan

Vestnik, STA, 4. 10. 2021
Niko Časar
Otroci, razigrani uživajte dan! Fotografija je simbolična.
Aktualno

Teden otroka, ki se pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije začne danes, bo potekal z osrednjo temo Razigran uživaj dan!. S takšno temo in aktivbostmi po vsej Sloveniji želijo postaviti protiutež posledicam ukrepov zoper epidemijo covida-19 in poudariti pomen igre, igranja in prostega časa.

Ključna sporočila letošnjega tedna so, da igra pomaga otroku razvijati domišljijo, krepi telo, spleta prijateljstva in povezuje. Pomen igre in prostega časa bodo z različnih vidikov osvetlili tudi strokovnjaki na današnjem posvetu v Ljubljani.

"Na svetovalce pri TOM-u so se pred epidemijo otroci najpogosteje obračali s težavami, kot so ljubezen, telesni razvoj, spolnost, vrstniki in šola, v času epidemije, pa so, kot ugotavljajo, te vsebine stopile v ozadje. V ospredju so se pojavile stiske povezane z duševnim zdravjem, družino in samomorilnimi mislimi. 

Zveza vabi družine, vrtce in šole, da se en dan v Tednu otroka odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov, ki naj ga potem sporočijo na Facebook. Tisti, ki bodo naredili največ korakov, bodo prejeli simbolično nagrado.

OŠ Kuzma
OŠ Kuzma
Zveza prijateljev mladine vabi k ustvarjanju razigranih korakov. Otroci naj na papir obrišejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in stene.

Nadalje vabijo k ustvarjanju razigranih korakov. Otroci naj na papir obrišejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in stene. V zvezi bodo veseli, če bodo fotografijo objavili na družbenem omrežju ali pa jim jo poslali.



Prav tako imajo otroci priložnost, da sodelujejo na natečaju Mala pozorna nogavička.

V okviru tedna se bodo zvrstile številne prireditve za otroke po vsej Sloveniji.

otroci teden
Kaj zdaj berejo drugi