vestnik

Tedensko povprečje okužb v pomurski regiji nižje kot včeraj

Vestnik, 2. 2. 2021
Jure Zauneker
Slovenija in pomurska regija se nahajata v rdeči fazi sproščanja ukrepov ob pojenjanju epidemije covid-19.
Aktualno

Vlada bo jutri spet presojala aktualne epidemiološke razmere in sprejela odločitev o sproščanju ali zaostrovanju razmer.

Maja Bratuša, vladna govorka, je na današnji novinarski konferenci predstavila najnovejše podatke o epidemioloških razmerah v Sloveniji. Sedemdnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev v pomurski regiji znaša 429,2, na ravni državi pa 405,8. Štirinajstdnevna incidenca v Sloveniji je 817, v Pomurju pa 880,3. Povprečje okužb zadnjih sedmih dni v državi je trenutno 1218. Oba kriterija Slovenijo še vedno uvrščata v rdečo fazo. Spomnimo, da mora število hospitaliziranih in tedensko povprečje okužb pasti pod tisoč, da bi lahko prešli v oranžno fazo. Rdeče obarvana ostaja tudi pomurska regija. Tedensko povprečje okužb danes znaša 70, kar je nekoliko bolje kot včeraj. V ponedeljek je bilo povprečje namreč 72. 

Bratuša je izpostavila, da se stanje v nekaterih regijah poslabšuje, na primer v gorenjski, koroški in osrednjeslovenski regiji. Razmere pa so boljše na Goriškem in v Obalno-kraški regiji. 

Maja Bratuša
STA
Maja Bratuša

Matej Lahovnik, koordinator strokovne svetovalne skupine, ki pripravlja PKP, je predstavil predlog osmega protikoronskega paketa, ki ga bo danes potrjevala vlada. Kaj ta prinaša, si lahko preberete TU. Dejal pa je, da bo druga polovica leta v znamenju velikega okrevanja. Izboljšala se bo epidemiološka situacija, kar bo omogočalo sprostitev storitvenih dejavnosti. 

koronavirus slovenija novinarska-konferenca epidemiološka-slika
Kaj zdaj berejo drugi