vestnik

(FOTO) Tek družin v Radencih

Dani Mauko, 23. 3. 2023
Dani Mauko
Tek družin v Radencih
Aktualno

Kot dopolnitev maratona treh src

Turistična zveza Slovenije v šolskem letu 2022/2023 že osemnajsto leto zapored vabi vrtce k sodelovanju v vseslovenskem gibanju Turizem in vrtec. Letošnja rdeča nit projekta je "Športna doživetja bogatijo mladinski turizem" in na podlagi najbolj znanega športnega dogodka, maratona treh src, je padla ideja za nadgradnjo oz. dopolnitev le-tega v smislu teka družin. V organizaciji vzgojiteljice predšolskih otrok Tadeje Mulec in pomočnika vzgojitelja Nika Pelca se je v parku v Radencih odvijalo srečanje s starši in otroci vrtčevske skupine Palčki iz vrtca Radenci – Radenski mehurčki.
Pri projektu je poleg staršev in otrok sodeloval tudi soorganizator maratona treh src, Zdravilišče Radenci, pod vodstvom vodje animacije Janje Kisilak, ki je otrokom skupaj z maskoto, veveričko Muki, podarila kopalne karte in zdrav prigrizek. Pred startom teka otrok in staršev je Janko Moleh, kolesar, tekač in ljubitelj pohodništva (lansko leto prehodil dolgo pot iz Goričkega v Piran) prikazal vaje za razgibavanje in ogrevanje telesa ter nato tekače usmerjal na teku v parku. Vsi tekači, trinajst družin, je prejelo nalepke s svojim priimkom, na cilju pa lične ročno izdelane medalje.

tek-družin, radenci
Dani Mauko
Tek družin v Radencih

tek-družin, radenci
Dani Mauko
Tek družin v Radencih

Po končanem športnem delu so v okviru materinskega dne otroci izvedli krajši kulturni program s pesmijo, deklamacijo in plesom ob spremljavi zvokov harmonike ter v zahvalo staršem razdelili darilca, ki so jih izdelali skupaj z vzgojiteljema.
tek-družin turistična-zveza-slovenije
Kaj zdaj berejo drugi