vestnik

Temperature jutri še zadnjič proti 30 °C, potem ohladitev in padavine

Vestnik.si, 13. 9. 2022
Niko Časar
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) napoveduje, da nas bo ob koncu tedna prešla izrazita hladna fronta s padavinami. "Pričakujemo večjo količino dežja, v gorah pa po daljšem obdobju znova sneg."

Pred prihodom fronte se bo okrepil jugozahodni veter in bo zelo toplo, pravijo na ARSO. "Najvišja temperatura zraka se bo na vzhodu Slovenije v sredo povzpela do 29 stopinj Celzija. Zaradi vetra in oblačnosti bodo tudi jutra prehodno toplejša," so pojasnili. 



V petek in soboto pa bo iz območja severne Evrope prišla obsežna zaloga hladnega vetra, ki bo preplavila večji del celine. Sveže vreme bo vztrajalo dalj časa. "Trenutno kaže, da bo naslednji teden sončen in večinoma suh, saj bomo prešli pod vpliv anticiklona. Jutranje temperature bodo le okrog 5 stopinj Celzija. V alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske lahko nastopi tudi prva letošnja slana. Najvišje dnevne temperature bodo med 15 in 20 stopinj Celzija," tako ARSO. Dodali so, da tako izrazita ohladitev ni nič nenavadnega, bo pa po napovedih agencije to po drugem najbolj vročem poletju za marsikoga opomin, da smo z vročino letos opravili. 

vreme arso