vestnik

Terme Lendava: Dela se vlečejo kot jara kača, nekateri domači izvajalci potegnili kratko

Majda Horvat, 27. 10. 2021
Nataša Juhnov
Terme Lendava.
Aktualno

Velika pričakovanja postala veliko razočaranje. Izvajalce obnovitvenih del najema nizozemsko podjetje.

Peter Molnar ni več direktor Term Lendava. Na njegovo mesto je prišel zadnje dni septembra Daniel Kovacs, prav tako s stalnim bivališčem v Budimpešti. Zakaj je prišlo do zamenjave, ni znano. V bistvu pa to tudi ni vredno velike pozornosti. Molnar, ki je mesto direktorja prevzel februarja lani, namreč ni obetal trajnosti pri vodenju družbe, saj kot freelancer svoje storitve menedžerja ponuja na trgu. Njegove ambicije pa zagotovo presegajo raven zaprtega hotela in nedelujočega turističnega kompleksa, kar so Terme Lendava tudi postale. Terme Lendava za lani tudi niso oddale letnega poročila na Ajpes, kar bi sicer morale storiti  do konca avgusta. Zaradi dviga cen storitev v tem letu v odprtem apartmajskem naselju ter avtokampu, ki so v primerjavi z lani poskočile za nekajkrat, pa so lendavskim termam hrbet obrnili tudi številni zvesti gostje. 

peter-molnar
Leon Novak
Petra Molnarja je zamenjal Daniel Kovacs.

Obljube madžarskega lastnika, državnega energetskega sklada Comitatus, ki je termalno kopališče kupil od Save leta 2018, se torej spreminjajo v novo razočaranje. Kljub temu, da je kupnina v višini devet milijonov evrov veliko obetala v smislu hitre obnove in zagona  dejavnosti s turistično ponudbo na višji ravni, iz česar bi se naložba lahko poplačevala, je zgodba zašla v drugo smer.


Znano je bilo ves čas, da bo obnova zaradi dotrajanosti objektov in sistemov zahtevna ter draga, toda zdaj se ta vleče kot jara kača. Pri tem pa je treba izpostaviti še to, da obnovitvena dela ne potekajo v okviru Term Lendava, ampak izvajalce najema podjetje s sedežem v kraju Ede na Nizozemskem. In kar nekaj domačih podjetij se je pri tem poslu že opeklo. To in pa neobičajni pristop k obnovitvenim delom pri poznavalcih že vzbuja pomisleke, tudi sume, da gre za sporne posle, celo za pranje denarja. 

ab56c305f6bf6b912b6c388016aceddb
Nataša Juhnov
Obljube madžarskega lastnika, državnega energetskega sklada Comitatus, ki je termalno kopališče kupil od Save leta 2018, se spreminjajo v novo razočaranje.

terme-lendava peter-molnar daniel-kovacs