vestnik

Nekateri hoteli zapirajo vrata, spremembe tudi v termah

M.V., STA, 13. 3. 2020
Pixabay
Ponekod so zunanjim obiskovalcem omejili dostop v terme.
Aktualno

Kljub številnim odpovedim večina term še posluje, a omejujejo vstop - Vrata sta zaprla tudi ljubljanska hotela Lev in Grand hotel Union in namestitvene kapacitete ponudili NIJZ

V podjetju Unitur, ki upravlja s centroma Rogla in Terme Zreče, so uvedli številne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb. Tako so zunanjim obiskovalcem za 14 dni omejili vstop v termalne bazene, wellness center in fitnes v Termah Zreče ter oba wellness centra in športno dvorano na Rogli, omejujejo ambulantno fizioterapevtsko dejavnost in delovanje specialističnih ambulant ter se pripravljajo na predvideno omejevanje stacionarne rehabilitacije. Pri vhodih v hotelske komplekse in termalno-zdravstveni del uvajajo merjenje telesne temperature, pri prijavi gostov v namestitvene kapacitete pa uvajajo obvezno izpolnjevanje vprašalnika o preprečevanju in obvladovanju nalezljivih bolezni. Tudi sicer so uvedli spremembe pri čiščenju in postrežbi gostov ter skrbijo za obveščanje.

Čas za družbeno odgovornost

V Termah Vivat so se zaradi odpovedi rezervacij in zmanjšanega povpraševanja, ki sta posledici epidemije koronavirusa, odločili, da začasno v celoti zaprejo svoja vrata. Zaprtje so zaenkrat napovedali do 29. marca.
»Ker ima naš hotel večinoma tuje goste in vsakodnevno prihaja do odpovedi z njihove strani, posledično pa se je zasedenost hotela močno zmanjšala, smo se odločili da Terme Vivat začasno zapremo,« je povedal direktor Metod Grah. Poudaril je, da se je v tem trenutku potrebno obnašati in reagirati družbeno odgovorno. S svojo odločitvijo namreč prispevajo tudi k preprečitvi širjenja virusa, zaposlenim pa so s to odločitvijo omogočili, da skrbijo za svoje otroke, ki so zaradi sklepa o zaprtju vzgojno-izobraževalnih ustanov doma. »Delavce smo ta čas - dokler se ne uredijo razmere - poslali na čakanje, v tem času pa bomo opravili posamezna sanacijska dela in vse pripravili na letno sezono,« je še povedal.

7aa4b9b75c8f649424e8740bad64146a
Nataša Juhnov
Direktor Metod Grah je poudaril, da se je v tem trenutku potrebno obnašati in reagirati družbeno odgovorno.

Zaprte tudi Bioterme Mala Nedelja 
Vrata zapirajo tudi Bioterme Mala Nedelja, predvidoma do konca meseca marca. 

"Vsled preprečevanja širjenja okužbe s korona virusom Vas obveščamo, da bomo celoten kompleks Bioterme zaprli od 16.3. do predvidoma 31.3.2020. Vabimo Vas, da nas ponovno obiščete brž, ko bodo vzpostavljeni nemoteni pogoji vsakdanjega življenja," so zapisali.

dfcbc5d339ecdd7a2a6463b605a321eb
Nataša Juhnov
Bioterme Mala Nedelja bodo zaprte do konca meseca marca.

Terme Banovci ne načrtujejo zaprtja

V Termah Banovci za zdaj ne načrtujejo zaprtja. »Opažamo upad števila gostov in sicer za okoli 60 - 70 odstotkov,« nam je povedala direktorica Lea Hofman in dodala, da je veliko odvisno od ukrepov, ki jih sprejme država. »Strožji kot so ukrepi države, več je odpovedi gostov,« je pojasnila in dodala, da sledijo navodilom države in se sproti, dnevno, odločajo o ukrepih. V Termah Banovci med letom beležijo sicer največ slovenskih gostov, okoli 80 odstotkov.

0ca247f96e9df863b83240020f7c2854
Miha Šoštarič
"Opažamo upad števila gostov in sicer za okoli 60 - 70 odstotkov," nam je povedala direktorica Term Banovci, Lea Hofman.

Kako je s termami v skupini Sava?

"V skupini Sava Hotels & Resorts smo z obiskom v prvih dveh mesecih letošnjega leta zelo zadovoljni, presegli smo tako pričakovane kot lanskoletne rezultate," so nam povedali in dodali, da  na različnih destinacijah zaznavajo različne vplive novega koronavirusa. "Največji vpliv čutimo tam, kjer imamo azijske goste, goste iz overseas trgov in goste vezane na avio prevoze. To je predvsem na Bledu." V splošnem  beležijo odpovedi skupin za naslednje tri mesece ter kongresnih gostov tako iz oddaljenih kot tudi evropskih trgov ter v zadnjem tednu tudi iz bližnjih trgov in iz Slovenije. Kot so še povedali, se napovedi z ukrepi sosednjih držav samo še poslabšujejo, za velikonočne praznike, kjer prevladujejo italijanski gostje pa pričakujejo osip rezervacij.

terme-3000, turizem, počitnice, oddih, zdravilišče
Nataša Juhnov
Terme 3000 za zdaj ostajajo odprte.

»Dogajanje povezano s stanjem razvoja koronavirusa v Sloveniji tekoče spremljamo. Sprejeli smo vse ukrepe in priporočila Ministrstva in naših zdravnikov za zagotovitev zdravja in dobrega počitja tako zaposlenih kot gostov. Naša prioriteta je varnost, zdravje in dobro počutje tako naših zaposlenih kot gostov. Redno preverjamo zdravje naših zaposlenih, tako so na delovnih mestih vedno zgolj samo zdravi zaposleni. Prav tako pa že pred prihodom pozivamo vse goste, da se v primeru bolezenskih znakov pozdravijo doma in nas obiščejo, ko bodo zdravi. V vse naše nastanitve smo namestili razkuževalce za roke in informacije kako pravilno ravnati za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni in okužb predvsem v smislu rednega umivanja rok, pravilnega kašljanja, držanja razdalje do ljudi. Pripravili smo tudi ustrezne protokole v primeru zaznane okužbe dihal v naših nastanitvah,« so še povedali. Na vprašanje o morebitnem zaprtju posameznih term niso odgovorili.
terme-vivat terme-banovci koronavirus